Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.10.2020.

21:33

"Nadam se da ću biti prvi na svetu, uglavnom se ja pitam"

Novak Đoković je ponovo pričao o planovima za nastavak sezone.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Đoković je nedavno izgubio u finalu Rolan Garosa, a onda se zaputio u BiH gde je posetio "bosanske piramide".

Sledi odmor u Beogradu, pa put na turnir u Beču, a ciljevi do kraja sezone su jasni.

"Igraću turnir u Beču koji mi prvobitno nije bio u planu. Nisam igrao u Beču 15 godina, tako da sam srećan zbog toga", rekao je Đoković za "AFP".

Novak je ove sezone upisao 37 pobeda uz samo dva poraza (od čega je jedan došao putem diskvalifikacije), te osvojio pet trofeja.

"Ova sezona, koja je veoma promenjljiva, drugačija i čudna, mi je istovremeno donela dosta uspeha i veoma sam zadovoljan svojom igrom i svojim renkingom", izjavio je Novak i dodao:

"Nadam se da ću za mesec i po dana, kada se sezona završi, biti prvi teniser sveta. To mi je profesionalni cilj i na tome radim. Uglavnom se ja pitam".

Otkrio je srpski teniser i zašto je došao u Bosnu.

"Igrao sam mnogo tenisa u poslednja dva i po meseca. Nisam mogao ništa drugo da radim zbog restrikcija i pravila i to me je izuzetno iscrpilo. Danas mi je poslednji od tri dana ovde i osećam se oporavljeno i preporođeno", podvukao je prvi teniser planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve