Nova vest
Tenis

Subota, 08.08.2020.

18:54

"Novak je morao da bude oprezniji, ali neću ja da mu pridikujem"

Švajcarski teniser Sten Vavrinka govorio je o trenutom stanju tenisa, ali i budućnosti i prošlosti.

Izvor: LN

Autor: LN

(Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Vavrinka se priključio grupi igrača, koju čine i Rafa Nadal i Rodžer Federer, koja se neće pojaviti na US openu.

Tridesetpetogodišnji Vavrinka je uživao tokom suspenzije sezone.

"Srećan sam što sam proveo više vremena sa porodicom i što sam mogao da se odmorim. Srećan sam što sam mogao malo da ostavim tenis, on nije mogao da mi pobegne. Nedostajao bi mi da su se igrali turniri, a ja nisam mogao da dođem. Ja i dalje igram zbog emocija koje osaćete na terenu i zbog stresa koji vam mečevi prouzrokuju", rekao je Vavrinka.

Govorio je i o nastavku sezone pomenuvši neslavno završeni Adrija tur.

"Novak je pratio sve zdravstvene direktive zemalja koje su bile u pitanju. Ali, on kao 'broj 1' mora da ima više odgovornosti nego bilo koji drugi igrač. Morao je da bude oprezniji. Ali, nije na meni da mu pridikujem", objasnio je Sten.

Umesto "Velike jabuke" Sten će boraviti u Pragu, gde će odigrati dva čelendžera (17-30. avgusta) kako bi se prpremio za evropsku turneju, odnosno Masters u Rimu i Rolan Garos.

Sten je dodatno pojasnio zašto ne ide na US open.

"Zdravstvena situacija je pogotovo loša u Njujorku, a turniri koji sleduju US openu će takođe biti teški. Da se Vašington održao onda bismo imali pravi Tur. To je moglo da utiče na moju odluku. Na kraju, tu je i neobjašnjena situacija sa karantinom. I dalje postoji mnogo pitanja i sumnje oko održavanja US opena", jasan je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve