Nova vest
Tenis

Subota, 08.08.2020.

15:35

Vavrinka odustao od US opena

Švajcarski teniser Sten Vavrinka saopštio je da neće učestovati na ovogodišnjem US Openu, koji je na programu od 31. avgusta do 13. septembra.

Izvor: MT

Autor: MT

Vavrinka odustao od US opena
Photo by Chris Trotman/Getty Images for USTA

Vavrinka, koji je 17. igrač na ATP listi, za švajcarske medije izjavio da ga brine zdravstvena situacija u Njujorku i širenje koronavirusa.

Kako se navodi, umesto za nastup na grand slamu odlučio se da igra na manjim turnirima čelendžer-serije u Evropi u drugoj polovini avgusta, kako bi se pripremio za Rolan Garos, koji je na rasporedu u septembru.

"Vidim izrazito osetljivu zdravstvenu situaciju u Njujorku. Ne želim da putujem u SAD pod tim uslovima", izjavio je 35-godišnji osvajač US Opena iz 2016.godine za švajcarsku televiziju RTS.

Nastup na turniru u Njujorku, koji će se igrati pred praznim tribinama, prethodno je otkazao i drugi teniser sveta Rafael Nadal, kao i Nik Kirjos.

U ženskoj konkurenciji nastup su otkazale Ukrajinka Jelena Svitolina i Holanđanja Kiki Bertens, kao i prva teniserka sveta Ešli Barti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve