Nova vest
Tenis

Petak, 10.07.2020.

10:24

Beker: Federer je tada potpuno nadigrao Đokovića

Boris Beker, bivši nemački teniser i trener Novaka Đokovića, govorio je o finalu Vimbldona 2019. godine.

Izvor: LN

Autor: LN

Beker: Federer je tada potpuno nadigrao Đokovića
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

U tom nezaboravnom meču, jednom od najdramatičnijih svih vremena, Đoković je spasao dve vezane meč lopte na riternu i došao do proekreta.

Beker je bio stručni komentator tog meča, koji je trajao četiri sata i 57 minuta.

"Bila mi je čast da budem komentator tog meča pet sati. Pred meč sam razmišljao o tome da je Đoković aktuelni šampion i da je nekoliko godina mlađi od Federera. Bio je i topao dan, a Rodžer je već imao težak meč protiv Rafe u polufinalu, tako da sam osećao da je Novak favorit", rekao je Beker.

Bez ikakve sumnje Švajcarac je odigrao bolji meč tog dana, a statistika je to i više nego potvrdila. Ipak, trofej, ukupno peti na Vimbldonu, pripao je Srbinu, koji je bio bolji kada je to bilo najpotrebnije.

"Rodžer ga je potpuno nadigrao i bio je bolji igrač, ali je bio poražen. Ti momci su razmenjivali udarce za koje nisam mislio da su izvodljivi posle toliko vremena. Prošlogodišnje finale Vimbldona bih nazvao najboljim svih vremena", objasnio je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve