Nova vest
Tenis

Četvrtak, 04.06.2020.

09:38

"Mislio sam da će Nadal biti 'istopljen' sa 25 godina"

Endi Rodik, nekadašnji svetski broj jedan, rekao je kako se divi Rafaelu Nadalu na svemu što je uradio u karijeri.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Amerikanac je u izjavi za "Tennis.com" kazao kako je mislio da će Špancu karijera trajati dosta kraće, s obzirom sa koliko intenziteta je igrao kao mladić.

"Volim Rafu i divim mu se jer mislim da ne postoji sportista koji bolje pokazuje konstantno napredovanje i prilagođavanje na razne situacije. Neverovatno koliko je žrtvovao sebe tokom karijere, koliko je naporno radio kako bi pronašao način da promeni igru", rekao je Rodik i dodao:

"Postoji velika razlika između mladog Nadala, protiv kojeg sam ja igrao, i ovog današnjeg. To je ono što ga čini velikim i to je jedan od glavnih razloga zašto je jedan od najvoljenijih sportista na svetu".


Rodik i Nadal odigrali su prvi meč u drugoj rundi US opena 2004. godine kada je 18-godišnji Španac izgubio prilično ubedljivo od Amerikanca (6:0, 6:3, 6:4).

"Kada sam ga gledao prvi put imao je 17 godina. Bio sam iznenađen njegovom energijom, ali sam mislio da će sa 25-26 godina biti fizički potpuno istopljen. Ono što me najviše impresionira kod njega je to što je imao toliko povreda, a opet je iz svakih izlazio jači nego pre".


Endi Rodik ima 38 godina, a iz tenisa se povukao 2012. kada je imao svega trideset godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve