Nova vest
Tenis

Sreda, 27.05.2020.

10:01

Može li Đoković u Crnu Goru?

Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Jugoslavije, ali bi južne komšije mogle da mu pokvare te planove.

Izvor: B92

Autor:B92

Može li Đoković u Crnu Goru?
Foto by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Tokom juna i jula na programu je "Adrija tur", a nekoliko teniskih zvezda bi trebalo da igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Međutim, pitanje je da li će Đoković moći da nastupi u Crnoj Gori s obzirom na odluku Vlade ove zemlje da ne dozvoli državljanima Srbije ulazak na svoju teritoriju, iako je otvorila granice ze određene zemlje od 1. juna.

Pročitajte još Potvrđeno: "Montenegro erlajns" ostaje bez dozvole za sletanje na beogradski aerodrom

Ne treba zaboraviti ni političku pozadinu Đokovićevog dolaska u Crnu Goru, s obzirom da je najbolji teniser sveta nekoliko puta pružio javnu podršku narodu u ovoj zemlji u borbi za očuvanje srpskih pravoslavnih svetinja.

Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, izvesno je da to neće učiniti ni ostali teniseri, a nastup na turniru su potvrdili Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, Borna Ćorić.

U planu Adrija tura je da se turnir u Crnoj Gori igra 27. i 28. juna, pa je još uvek rano govoriti da li će ga odluka Vlade CG otkazati.

"Videćemo još, rano je za reći. Prvo da sačekamo rasplet sa Crnom Gorom. Zasad nije određen rok do koga bi odluka morala da bude promenjena", tvrdi neimenovani izvor "Sportskog žurnala".

Pročitajte još Đoković potvrdio: Najbolji hrvatski teniseri učestvuju na "Adria turu"

Međutim, s obzirom da još uvek nije odlučeno u kom gradu će biti održan, nema sumnje da će ova odluka značajno otežati Đokoviću i organizatorima već dovoljno komplikovanu pripremu turnira zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.

Kao potencijalni domaćini pominju se Tivat, Budva, Podgorica i Ulcinj, ali je sigurno da u ovom trenutku nijedan grad neće rizikovati veliki novčani trošak dok se situacija ne razjasni.

U međuvremenu, organizatori Adrija tura imaju dosta posla i zbog organizacije u preostalim gradovima, jer je situacija jasna samo za Beograd, koji će biti domaćin najjačeg teniskog turnira u poslednjih nekoliko meseci 13. i 14. juna, te Zadar 20. i 21.

Pročitajte još Đokovićev turnir u Zadru pred publikom

I dalje se čekaju potvrde iz Bosne i Hercegovine, gde su planirana dva događaja. Prvo dvodnevni turnir u Banjaluci 3. i 4. jula, a potom egzibicioni meč između Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu 5. jula.

Više će se svakako znati u predstojećim danima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve