Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.04.2020.

08:40

Novaku više pobeda, a Rodžeru setova, gemova i poena – šta to pokazuje?

Novak Đoković i Rodžer Federer do dan danas odigrali su ukupno 50 međusobnih duela.

Izvor: PT

Autor: PT

Novaku više pobeda, a Rodžeru setova, gemova i poena – šta to pokazuje?
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Srpski teniser na početku karijere uglavnom je gubio od Švajcarca, ali je kasnije preuzeo kontrolu i trenutno vodi sa 27/23.

Tviter profil "Tennis is my life", koji se bavi raznim teniskim statistikama, izvukao je zanimljiv, takozvani, "head to head".

On ističe da je međusobna statistika između srpskog i švajcarskog tenisera dosta neuravnatožena. Novak vodi sa 27/23 i to će se na kraju jedino gledati, međutim zanimljivo je videti da Rodžer ima više osvojenih poena, gemova i setova.

U pedeset odigranih mečeva, Federer je osvojio 74 seta, a Đoković 72, ukupno je došao do brojke od 761 gema, naspram 740 koliko je osvojio Novak, dok ima i oko 60 poena više u odnosu na najboljeg tenisera sveta.

Ovo pokazuje dosta stvari, pre svega da je Rodžer na početku njihovih mečeva dominirao (u prvih 10 je bilo 7/3 za Švajcarca), te da je tada stekao veliku zalihu, ali i ono što smo mnogo puta videli – Novak ne mora da igra najbolji tenis kako bi pobedio.

To je pokazao i prošle godine na Vimbldonu kada je bio daleko od svog najboljeg izdanja, ali je uspeo da spasi meč lopte i na kraju dođe do trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve