Nova vest
Tenis

Utorak, 31.03.2020.

18:35

Da li je on budućnost tenisa?; "Kao Đoković, možda i Federer" VIDEO

Bivši prvi teniser planete Huan Karlso Ferero govorio je o svom mladom učeniku.

Izvor: LN

Autor: LN

Da li je on budućnost tenisa?;
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Proslavljeni Španac već neko vreme radi sa supertalentovanim, 16-godišnjim Karlosom Alkarasom Garfijom.

Alkaras je pre par meseci postao prvi igrač rođen 2003. sa pobedom na ATP turu, kada je savladao sunarodnika, sedmog nosioca turnira u Rio de Žaneiru, Alberta Ramosa.

"On voli da bude ultra-agresivan uvek. Voli da bude blizu osnovne linije. On nije tipičan igrač koji igra samo na šljaci, voli da igra i na betonu i na travi. Prošle godine je prvi put igrao na travi i mnogo mu se svidelo. Voli i da izlazi na mrežu. Kada sam ga tek upoznao bio sam uveren da mu je najbolja podloga šljaka, ali sada je toliko napredovao na betonu da mislim da je tu čak i bolji", rekao je o svom štićeniku Ferero.

On je Alkarasa, za kojeg je otkrio da ne voli poređenja sa Rafaelom Nadalom, uporedio sa, ni manje ni više, Federerom i Đokovićem.

"Mora da poradi na servisu. Ali, za 16-godišnjaka on dobro servira. Ako bih morao da ga uporedim sa nekim to bi bilo sa Novakom Đokovićem ili, možda, Rodžerom Federerom. Oni vole da budu agresivni sa osnovne linije kako bi na mrežu završavali poene", objasnio je Ferero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve