Nova vest
Tenis

Utorak, 25.02.2020.

09:00

"Trofej na Australijan openu mi govori da ću imati sjajnu sezonu"

Prvi teniser sveta Novak Đoković dao je intervju uglednom francuskom listu "Lekip" u Dubaiju.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Srpski as je pričao o osvajanju Australijan opena, ambicijama na predstojećem turniru, dublu sa Marinom Čilićem, svojoj seriji pobeda...

Prvo pitanje glasilo je kako se Novak oseća u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Vrlo dobro. Ne bih mogao bolje započeti sezonu. U Dubai sam došao sa porodicom, proveli smo puno vremena na plaži sa decom. Кvalitetno je vreme sa njima tokom dana, a tenis uveče", počeo je Novak.

Đoković je četiri puta bio pobednik u Dubaiju - 2009, 2010, 2011. i 2013. godine, ali poslednje četiri nije učestvovao.

"U Dubaiju nisam igrao četiri godine, ali vraćam se na turnir na kojem sam igrao dobro u prošlosti. Zaista cenim grad u koji dolazim između sedam i 10 dana da bih trenirao tokom predsezone. Odlično sam primljen. Ovde takođe postoji velika srpska zajednica koja me ohrabruje".

Na istom mestu nastupiće i u dublu, zajedno sa Hrvatom Marinom Čilićem.

"Istorijski gledano, turniri na kojima igram najviše dvostruko su Indian Vels, Dubai i Monte Karlo jer je to prvi turnir na zemlji. Кada odmaram nekoliko nedelja, volim i da "dupliram". Osećam se kao da je dobra priprema za moj singl odigrati nekoliko mečeva".

Đoković sa maksimalnim učinkom od 13 pobeda, uz trofeje na ATP kupu i Australijan openu, stigao je u Dubai, gde je startovao ubedljivom pobedom nad Malekom Džazirijem 6:1, 6:2.

"Кad god pobedim na Australijan openu, iza mene je sjajna sezona. Nadam se da će to i dalje biti slučaj".

Ipak, doza opreza mora da postoji.

"Na terenu se dobro osećam i kada pobedite puno mečeva, to se pretvara u visok nivo samopouzdanja. Očigledno sam svestan svoje serije, ali takođe znam da se ona lako može uznemiriti i izgubiti. Zato se trudim da svakoj igri pristupim kao novi početak", zaključio je on.

Svetski broj jedan naredni meč igra u sredu protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u 2. kolu u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve