Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.02.2020.

10:14

Kirjos ogorčen: Ako mislite da je to dobro za tenis...

Australijski teniser Nik Kirjos nije bio zadovoljan kada je saznao da će Italijan Đanluka Mager debitovati u Top 100.

Izvor: LN

Autor: LN

Kirjos ogorčen: Ako mislite da je to dobro za tenis...
Photo by Kelly Defina/Getty Images

Mager je izgubio u finalu turnira iz Serije 500 u Rio de Žaneiru, pa je obezbedio sebi debi u Top 100 – to jest plasman na 77. poziciju planete.

Mager je "specijalista za šljaku", a Kirjos je "uelteo" u raspravu na Tviteru koja se vodila oko toga da li je Mager zaslužio ovakav plasman.

"Koliko ima još igrača koji nikada nisu igrali finale turnira iz Serije 500?", upitao je teniski stručnjak Enriko Maria Riva, koji je prokomentarisao podatak da će Mager biti na listi ispred igrača kao što su Pjer-Ig Erber, Frensis Tijafo, Vašek Pospišil i Aleksej Popirin, Kirjosov sunarodnik i priljatej.

"Koliko (Mager) ima pobeda na betonu i travi?"
, odgovorio je Kirjos.

Kontroverzni Australijanac je istakao da je Popirin nekoliko puta stizao do treće runde na Grend slemovima, nešto što 25-godišnjem Italijanu nikada nije pošlo za rukome (nikada nije prošao ni u prvom kolo nekog Slema).

"Ako mislite da je dobro za tenis imati ove turnire na šljaci usred sezone na betonu, onda nemam šta da dodam",
dodao je Kirjos.

Turniri na šljaci na ATP turu kreću nedugo nakon završetka Australijan opena, dok se uporedo igraju i turniri na tvrdoj podlozi, uglavnom u dvoranama. Nakon toga se tenis seli maltene isključivo na beton, pa se zatim nastavlja igranje na najsporijoj podlozi pred Rolan Garos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve