Nova vest
Tenis

Petak, 21.02.2020.

09:00

"Lebron, Brejdi, pa Đoković – najbolji teniser ikada kada igra na vrhuncu"

Kolin Kauherd, novinar Foks televizije, napravio je svoju listu najboljih deset sportista u periodu od 2009. do 2019. godine.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Lintao Zhang/Getty Images...Photo by Maddie Meyer/Getty Images...Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Poznati američki novinar kao povod za ovu listu iskoristio je komentar boksera Flojda Mejvedera koji je rekao da bi on trebalo da bude prvi u izboru.

"Asošijejted pres" je krajem 2019. saopštio da je Lebron Džejms najbolji sportista u prethodnih deset godina, što je pre nekoliko dana prokomentarisao čuveni bokser.

"Volim Lebrona Džejmsa, ali kada pričamo o najboljem sportisti u prethodnih deset godina – to sam ja. Bez sumnje, to sam ja", rekao je Mejveder u podkastu "Drink Champs".

"Asošijejted pres" je saopštio najboljih pet među kojima nije bilo ime Novaka Đokovića. Listu su činili, redom: Lebron Džejms, Tom Brejdi, Jusein Bolt, Lionel Mesi i Majkl Felps.

Kauherd ima slično mišljenje, s tim što je on ubacio jedno ime – ime Novaka Đokovića.

"Na trećem mestu je Novak Đoković. Ssvojio 16 Grend slemova u ovom periodu, a sve sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom kao protivncima. Džoker je najbolji teniser kojeg sam ikada video kada igra svoj najbolji tenis", rekao je Kauherd u svojoj emisiji "The Herd"

Prvo mesto su mu, takođe, Lebron Džejms (košarka) i Tom Brejdi (američki fudbal), a listu mu još čine:

  • 4. Majkl Felps (plivanje)
  • 5. Jusein Bolt (atletika)
  • 6. Rafael Nadal (tenis)
  • 7. Stefen Kari (košarka)
  • 8. Lionel Mesi (fudbal)
  • 9. Kristijano Ronaldo (fudbal)
  • 10. Majk Traut (bejzbol)


Kako vam se čini lista?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve