Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.11.2019.

22:24

Cicipas: Pao mi je kamen sa srca, finale je bilo pravi rolerkoster!

Stefanos Cicipas je u Londonu osvojio ATP tur finale što mu je možda i najveći uspeh u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Cicipas: Pao mi je kamen sa srca, finale je bilo pravi rolerkoster!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Grčki teniser je posle velike borbe i 156 minuta igre pobedio Dominika Tima sa 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4) i tako stigao do prvenca u Londonu i to kao debitant.

Titulama u Marseju i Estorilu, Cicipas je sada dodao i krunu iz Londona, daleko veću i važniju od prethodnih.

"Nemam pojma kako sam odigrao tako dobro u drugom setu. Zaista nemam ideju. Nisam mnogo razmišljao u tim trenucima što me je dovelo do te sjajne igre i dva brejka u tom delu meča. Nisam mu dao previše prilika da igra. Bio je to odličan set za mene".

"Moram da priznam da sam bio nervozan što sam u prvom finalu. Imao sam brejk prednosti, nisam uspeo da ga sačuvam, tako da smo meč rešavali u taj-brejku. Pao mi je kamen sa srca da sam pobedio posle te velike borbe i odlične igre", izjavio je Cicipas.

Kaže da je uživao u atmosferi O2 Arene.

"Publika je fenomenalna, imao sam veliku armiju iza sebe, takav sam osećaj imao. Daju mi tako mnogo energije. Dali su mi veru da mogu da preokrenem stvari na terenu, motivisali su me. I to mi se sve jako dopada. Želeo bih da se zahvalim svima koji su došli da me podrže uz brojne grčke zastave. Učinili su da se osećam kao kod kuće", dodao je Stefanos.

Ovo je bio četvrti put uzastopno da debitant u finalu ostvari trijumf. Počelo je sa Endijem Marijem 2016, nastavilo se preko Dimitrova, i Zvereva. Pre njih to su uspeli Boris Beker (1988), Stefan Edberg (1989), Andre Agasi (1990) i Pit Sampras (1991).

"Ovo je bio pravi rolerkoster. Osećaj sa ovim peharom u rukama je neverovatan. Atmosfera cele nedelje ovde u Londonu bila je neverovatna", zaključio je pobednik ATP tur finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve