Nova vest
Tenis

Utorak, 22.10.2019.

12:45

"Drago mi je da je Endi opet zdrav, lepo je što pobeđuje"

Devetostruki šampion turnira u Bazelu, Rodžer Federer, kaže da je impresioniran povratkom Endija Marija na teniski teren.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Britanac je u nedelju osvojio turnir posle dve i po godine, bilo je to u Antverpenu, a posle je priznao da je i sam iznenađen koliko malo mu je trebalo da osvoji titulu.

S druge strane, Federer koji je protiv Petera Gojovčika u ponedeljak odigrao 1.500 meč u karijeri i ostvario 1.232. pobedu zadovoljan je što se veliki rival vratio igri.

"Endijev uspeh je neverovatan. Moram da priznam da sam u finalu bio pomalo rastrzan, jer je Endi igra protiv moj sunarodnika Stana Vavrinke, ali u svakom slučaju lepo je bilo videti ga opet kako igra", kaže Federer.

Švajcarac je pažljivo prati meč.

"Endi sada pokušava da se vrati na nekadašnji nivo. Sjajno je što je opet zdrav, sećam se kako je bilo u svlačionici na Australijan Openu. Bilo je sve to zbunjujuće, kako za njega, tako i za sve nas. Izuzetno sam srećan zbog njegovog povratka", priznao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve