Nova vest
Tenis

Petak, 18.10.2019.

12:39

Đere se vratio treninzima posle pobede nad koksaki virusom

Srpski teniser Laslo Đere, posle dužeg odsustvovanja zbog zdravstvenih problema, rekao je da je dobio dozvolu da počne da trenira.

Izvor: B92

Autor:B92

Đere se vratio treninzima posle pobede nad koksaki virusom
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

On je dodao da se nada da će biti spreman već za turnir u Bazelu.

Posle povratka s američke turneje, pregled otkrio je da je Laslo Đere imao koksaki virus. Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze – a da toga uopšte nije ni bio svestan.

"Srećom, koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. S otkrićem ova tri zdravstvena problema, tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od bar mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. U tom periodu sam radio i magnetnu rezonancu srca i ultrazvuk abdomena. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući - virus je suzbijen i dobio sam dozvolu da ponovo počnem s treninzima", rekao je Đere.

On je dodao da se uželeo tenisa i da se prijavio za turnir u Bazelu i masters u Parizu.

"Uželeo sam se tenisa i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana",
rekao je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve