Nova vest
Tenis

Petak, 11.10.2019.

08:25

Đoković krenuo furiozno, pa stao – Cicipas u polufinalu Šangaja!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Šangaja, pošto ga je posle velike borbe i tri seta pobedio Stefanos Cicipas.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković krenuo furiozno, pa stao – Cicipas u polufinalu Šangaja!
Tanjug/ AP Photo/Andy Wong

Najbolji teniser sveta nije uspeo da odgovori na igru mladog Grka u drugom i trećem setu i on zasluženo dolazi do pobede – 3:6, 7:5, 6:3.

Cicipas će u borbi za finale igrati protiv Danila Medvedeva, koji je u dva seta savladao Fabija Fonjinija.

Srpski teniser furiozno je krenuo meč i posle samo sedam minuta igre na semaforu je bilo 3:0. Cicipas se nije snašao i činilo se da će Đoković lako doći do prvog gema.

Novak do kraja seta nije ispustio servis i uspeo je da ga dobije 6:3, međutim Cicipas je u nekoliko navrata najavio da će biti tvrd orah.

Na startu drugog seta gledali smo veliku borbu, a prvi do brejk prilike došao je mladi grčki teniser. Najbolji teniser sveta uspeo je da spasi dve uzastopne brejk lopte u šestom gemu, međutim to je bio pokazatelj da je Cicipas podigao nivo igre.

Grk nije dopustio nijednu brejk loptu Đokoviću, a onda je krajem seta uspeo da iskoristi pad koncentracije našeg igrača. Nole je odigrao nešto slabiji gem kod rezultata 5:6, Cicipas je prihvatio svaki poklon i stiže do izjednačenja (6:3, 5:7).

Đoković je dobro otvorio treći set, međutim ubrzo je popustio. Cicipas je uspeo da napravi brejk i povede 4:1, i do kraja nije dopustio najboljem igraču sveta da mu oduzme servis.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d