Nova vest
Tenis

Sreda, 21.08.2019.

08:36

Pobede Krajinovića i Kecmanovića

Filip Krajinović i Miomir Kecmanović ostvarili su pobede na startu turnira u američkom gradu Vinston Salemu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pobede Krajinovića i Kecmanovića
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

U pitanju je poslednji turnir pred početak US Opena na kojem je Krajinović osmi nosilac.

Filip je pošto je bio slobodan u prvoj rundi pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 3:6, 7:5, 6:1, dok je Kecmanović, koji je 13. nosilac, pobedio Australijanca Alekseja Popirina sa 7:6 (5), 6:3.

Filip je u meču sa iskusnim teniserom iz Češke, koji je u prethodnoj rundi zabeležio prvi trijumf posle februara i pauze zbog povrede, izgubio prvi set, ali je potom zaigrao bolje.

Istina, Berdih je imao i prednost brejka u drugomn setu, vodio je sa 4:2, ali je Krajinović u osmom gemu vratio brejk, potom je na 6:5 napravio novi za 7:5 i izjednačenje u setovima.

U setu odluke, još bolja igra tenisera iz Sombora, načinio je brejk za 3:1 potom dobio i naredna tri gema za plasman u osminu finala gde ga očekuje susret sa Amerikancem Frensisom Tijafoom.

Što se tiče Kecmanovića, u meču sa Popirinom u prvom setu nije bilo brejka, pa su stigli do taj-brejka u kojem je Popirin imao veliku prednost od 5:1.

Miomir je još jednom pokazao mentalnu čvrstinu, dobio je šest poena u nizu i tako poveo u meču.

U drugom setu je Kecmanović poveo sa 3:0, da bi se Popirin vratio na 3:3, ali je srpski teniser napravio novu minu seriju od tri uzastopna gema za 6:3 i pobedu.

U osmini finala igraće protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve