Nova vest
Tenis

Subota, 17.08.2019.

08:15

Novak: Lakat? Osetio sam zatezanje, nadam se da će sve biti u redu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Lakat? Osetio sam zatezanje, nadam se da će sve biti u redu
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Novak je pobedio Francuza Luku Puja sa 7:6 (2), 6:1 i sada ga čeka okršaj protiv Rusa Danila Medvedeva koji je bio bolji od sunarodnika Andreja Rubljova, 6:2, 6:3.

U pauzi između petog i šestog gema drugog seta pri rezultatu 4:1, Novak je od masera zatražio da mu izmasira mišić u predelu iznad desnog lakta, ali nije zatražio medicinski tajm-aut.

Po završetku meča, Novak je priznao da je osetio manju nelagodnost, ali je rekao i da se nada da nije ništa ozbiljno i da će sve biti u redu.

"Osetio sam zatezanje, posebno prilikom servisa, ali uspeo sam da završim meč što je odlično. Bol je i dalje tu, nadam se da ga neće biti sutra", izjavio je Đoković u intervjuu na terenu.

Kada je reč o meču protiv Medvedeva Novak je svestan šta ga očekuje. Protiv Rusa ima skor u pobedama od 3:1, ali je poslednji meč u Monte Karlu dobio Moskovljanin.

"Igrao je finala u Vašingtonu i Monteralu, ovde nije ispustio ni set. Kada pobedite u mnogo mečeva, dobijate samopouzdanje. Ne greši mnogo, odlično se kreće ima jak servis, biće to svakako veliki izazov za mene", priznao je branilac titule u Sinsinatiju.

Novaku bi pobeda u polufinalu značila još nešto. Osvojio bi dovoljno poena da u ATP trci pretekne Rafaela Nadala, koji mu je čelnu poziciju u trci za London preoteo u Montrealu, gde Novak nije igrao, a Španac je uzeo titulu.

Što se tiče meča protiv Luke Puja, Novak je prikazao sasvim zadovoljavajuću igru. Podatak da je meč završio sa 40 dobijenih od 45 poena na prvi servis, dovoljno govori kako je servirao, a spasao je sve tri brejk lopte.

"Mislim da je Luka igrao dobro u prvom setu. Obojica smo bili sigurni na servisu sve do taj-brejka. Ja sam tu bio bolji, veoma koncentrisan, nivo igre mi nije opao, njemu jeste. Napravio je dvostruku servis grešku i promašio nekoliko forhenda, to ga je koštalo seta. U taj-brejku je vrlo važno koncentrisati se na svaki poen, tu do izražaja dolazi mentalni aspekt tenisa. Što više dobijaš taj brejkova, to se bolje osećaš“, kaže Novak.

Drugi set je rezultatski dobio mnogo lakše.

"Znao sam da je jako važno da napravim brejk odmah na početku i tako steknem prednost. Mislim da sam uspeo meč da privedem kraju na zaista dobar način", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve