Nova vest
Tenis

Utorak, 13.08.2019.

13:55

Kecmanović: Dokazao sam sebi da mogu da igram i protiv najboljih

Miomir Kecmanović nastavlja sa dobrim rezultatima u 2019.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kecmanović: Dokazao sam sebi da mogu da igram i protiv najboljih
Photo by Logan Riely/Getty Images

Beogradski teniser u sredu igra meč drugog kola na Mastersu u Sinsinatiju, a protivnik će mu biti sedmi nosilac, Aleksander Zverev.

Kecmanović, koji će krajem meseca napuniti 20 godina, u ponedeljak je odigrao sjajan meč protiv Feliksa Ožea-Alijasima i tako potvrdio da je u odličnoj formi uoči US Opena.

Bio je to njihov prvi duel u seniorskoj konkurenciji i posebno raduje činjenica da je Mimior pobedio jednog od najperspektivnijih mladih igrača kome progniziraju da bi jednog dana mogao da bude u samom vrhu.

Kecmanović kaže da mu ovakve pobede daju krila.

"Definitivno mi ova pobeda znači mnogo. Za mene je ovo bila velika pobeda. Bilo mi je nešto ovako potrebno da bih sebi dokazao da mogu da se nosim sa najjačim. Mnogo će mi značiti za naredne mečeve. Na terenu sam se osećao sasvim dobro, nadam se da ću nastaviti u istom stilu", kaže Miomir, koji je turnir započeo kao 58. na ATP listi.

Ože-Alijasim je 21. na svetu, ali bitka ovih mladih igrača dobija sasvim drugi dimenziju kada se gleda takozvana ATP Neks Gen trka.

Osam najboljih mladih igrača na kraju sezone igraće na Nekst Gen ATP finalu u Milanu i Kecmanović ima odlične izglede da se nađe na ovom prestižnom takmičenju.

Ako bi se gledalo po bodovima na današnji dan, na turniru bi igrali Stefanos Cicipas, Feliks Ože-Alijasim, Aleks de Minor, Kasper Rud, Denis Šapovalov, Frensis Tijafo, Mimir Kecmanović i Igo Amber. Zaista fino društvo za mladog tenisera koji godinama unazad živi i trenira na Floridi.

I još nešto, ako se pogleda prvih 100 na ATP listi, srpski teniser je trenutno drugi najmlađi igrač u tom elitnom društvu.

Ispred njega je samo Ože-Alijasim, koji je je rođen 8. avgusta 2000. Miomir je gotovo godinu dana stariji (31. avgust 1999.)

Kada se ima u vidu koliko je težak prelazak iz juniorskog u seniorski tenis već sad se može reći da je Kecmanović imao izuzetno dobru tranziciju. Dva četvrtfinala, Atlanta i Indijan Vels, te finale Antalije, za mladog tenisera sasvim dobar rezultat.

Otuda bi plasman na turnir u Milanu bio sjajna nagrada za sve što je uradio ove sezone. Ako nastavi kao do sada, učešće sigurno neće doći u pitanje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve