Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.07.2019.

17:45

"Novak je najefikasniji kada je najbitnije – zbog toga je najbolji na svetu"

Bivši trener Rodžera Federera Pol Anakon pohvalio je Novaka Đokovića za pobedu u finalu Vimbldona.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je u petočasovnom finalu Otvorenog prvenstva Velike Britanije savladao nekadašnjeg Anakonovog štićenika sa 3-2 u setovima.

On je pohvalio Novaka jer je najbolji kada je najbitnije.

"To je razlog zbog kojeg je Novak najbolji na svetu. Najefikasniji je kada je najbitnije. Manje se namešta na udarce u razmenama, tako da ređe greši. A on se kreće toliko dobro, tako da je maltene nemoguće da ga prođete", rekao je Anakon i nastavio:

"Morate da budete kreativni, uporni, posvećeni i veoma talentovani da biste uspeli to da uradite. I sve to da uradite deset puta bolje u taj-brejku, zbog pritiska. Novak je igrao fantastično pod pritiskom".

Pročitajte još Da li će Đoković ikada prestići Federera?

Amerikanac koji je sa Rodžerom sarađivao od 2010-2013. pohvalno je pričao o "velikoj trojci".

"Njihovu eru treba slaviti. Ti momci su neverovatni. Mislio sam da nikada neću videti takvu konstantnost na najvišem nivou. Oni jednostavno obaraju sve rekorde, a ni vreme i godine im ne mogu ništa", zaključio je Anakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve