Nova vest
Tenis

Sreda, 19.06.2019.

15:28

"Moramo da osmislimo novi sistem, a to ne može da uradi samo jedan čovek"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u Beogradu govorio i o neophodnosti sistemskog rešenja za strategiju promovisanja i održavanja belog sporta u Srbiji.

Izvor: SV

Autor: SV

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On je podsetio da je Srbija prvi put u istoriji, na nedavno završenom Rolan Garosu, imala petoricu tenisera u trećem kolu takmičenja.

“Čestitam Laslu Đereu, Dušanu Lajoviću, Filipu Krajinoviću, Miomiru Kecmanoviću... Oduševili su me svojim igrama u poslednjih godinu dana. Svi su se probili na ATP listi, neki od njih i u prvih 40. Viktor Troicki se trudi da se vrati, Janko Tipsarević takođe...“, pomenuo je Đoković svoje kolege.

Novak je istakao da se nada da će Srbija sistematski moći da isprati napredak svojih sportista.

“Sada se sve to bazira na pojedinačnim karijerama, pojedinačnim inicijativama, da li porodica, teniskih klubova, akademija... Da bismo negovali tenis i radovali se dugogodišnjem konstantnom uspehu, moramo sistematski da podesimo određene stvari, da se postavi nova struktura i vizija tenisa na državnom nivou. To možemo, to zapravo moramo... Ne znam koliko će trajati uspesi svih nas, svi moramo jednom da podvučemo crtu. Sada je momenat da se to iskoristi“, rekao je Đoković.

On je naveo da je neophodno uraditi mnogo pre nego što se formira nekakav “Nacionalni teniski centar“.

“Moraju da se udruže sve snage i institucija i država i svih koji imaju moć i uspeh u tenisu. Svi moramo da sednemo i da osmislimo, da konstruišemo taj sistem koji bi bio dugoročan, samoodržavajući“, rekao je Đoković.

On je apostrofirao činjenicu da “jedan čovek ne može sve“.

“Ja znam da imam podršku i uticaj u tenisu. Ja sam lično ne mogu to da izmenim, na državnom nivou mora da se sedne i razgovara. Pokrenuli smo neke razgovore između nas igrača, da mi pokrenemo neke inicijative, što pojedinačno, što kolektivno, da se sastanemo sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije, sa ljudima iz državnog vrha... Nadam se da će iz toga izaći neko dugoročno rešenje“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve