Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.06.2019.

17:50

Beker: Novaka sam uvek prvo pitao kako je spavao

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Boris Beker, otkrio je pojedine detalje iz saradnje sa Novakom Đokovićem.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beker: Novaka sam uvek prvo pitao kako je spavao
Foto: EPA/MAST IRHAM

Trostruki šampion Vimbldona je bio trener srpskog tenisera od decembra 2013. do početka maja 2017. godine i u tom periodu Đoković je osvojio šest Grend slem titula.

Nemački stručnjak je rekao da je rad sa Đokovićem bio specifičan i da su postepeno uspeli da izgrade odnos pun poverenja koji je doneo dobre rezultate.

"Mentalitet igrača je uvek problem. Kada su u najboljoj formi i kada su najjači i dalje su osetljivi na razne stvari. Ne možete ni da zamislite na šta su sve osetljivi. To nema veze sa bekhend kros udarcem ili bilo kojim drugim. To je u vezi sa tim kako se probudi, šta prvo pročita i kakav mu je odnos da suprugom i sinom", kaže Beker.

On je otkrio još detalja iz saradnje sa najboljim igračem sveta.

"Uvek sam ga prvo pitao kako je spavao, jer ako imate problem, onda tu nema koncentracije. Onda ni trening nije dobar. To je bio ključ za njega da počne da mi veruje i da shvati da jedino ako smo ujedinjeni možemo da pomognemo jedan drugom. To je situacija jedan na jedan i zato je trenerski posao zanimljiv. Zahtevan je jer vi ste u ritmu 24 sata dnevno preko cele nedelje", poručio je Beker.

Nemac je ispričao i neke detalje iz sopstvene karijere.

"Sa 17 sam osvojio mnogo, sa 18 još više, a u 19. sam izgubio u drugom kolu Vimbldona i svi igrači su se pitali, šta se desilo, šta nije u redu? Bio sam u stilu, imam 19, izgubio sam teniski meč. Nije tako strašno. Sve je u tome kako posmatrate stvari. Verujte, i ja mrzim da gubim, ali ponekad morate da se vratite na početak i razmotrite sve stvari. Kada ste mladi, na vas utiče mnogo toga, posebno mediji i počinjete da gubite samopouzdanje, počinjete da razmišljate. Srećom, imao sam dobre roditelje i sestru koji su se brinuli da ne gubim perspektivu", izjavio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve