Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.06.2019.

09:54

Nadal: Da se ne lažemo, usrećio nas je poraz Đokovića

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala i njegov nekadašnji trener, napisao je u kolumni za "El Pais" njegovo viđenje završnice Rolan Garosa.

Izvor: PT

Autor: PT

Nadal: Da se ne lažemo, usrećio nas je poraz Đokovića
Photo by Julian Finney/Getty Images

"Kralj šljake" uspeo je da odbrani titulu i dođe do 12. trofeja u Parizu, a u velikom finalu savladao je Austrijanca Dominika Tima.

Tim, četvrti teniser sveta, u meču pre toga pobedio je najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića i to posle dva dana igra i pet setova.

Toni, koji veoma poštuje srpskog tenisera, nije krio da mu je bilo drago što Nadal neće igrati protiv Đokovića.

"Hajde da ne lažemo. Poraz Novaka Đokovića na ovogodišnjem Rolan Garosu od Dominika Tima učinio nas je malo srećnim. Ne zato što se manje 'plašimo' Austrijanca od Srbina, već zato što bi eventualni poraz od Novaka dosta teže pao Rafi", piše Toni i nastavlja:

"Mislim da je razlog jasan. Rafa se muči protiv Novaka. Sa druge strane, lako je ceniti Dominika. Njegova familija i on su veoma obrazovani. Rafa je rekao da su dobri ljudi i da će biti srećan kada Tim podigne trofej u Parizu".

"Bik s Maljorke" na dodeli trofeja se izvinio Timu što ga je ponovo pobedio i rekao je da ako bi želeo od nekoga da izgubi u finalu Rolan Garosa, da bi to onda bilo od njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve