Nova vest
Tenis

Subota, 25.05.2019.

21:45

Prekid, drama i prva titula za Zvereva

Aleksander Zverev pobedio je na ATP turniru u Ženevi savladavši Nikolasa Džarija sa 2:1 u setovima.

Izvor: SN

Autor: SN

Prekid, drama i prva titula za Zvereva
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Aleksander Zverev je pobedom nad Nikolasom Džarijem došao do prve ovosezonske titule, a od Džarija je bio bolji nakon maksimalna tri seta i taj brejka u poslednjem, pošto je rezultat bio 6:3, 3:6, 7:6 (10:8).

Zverev je imao jedan as u prvom setu, koji je trajao 36 minuta. Nakon osvojenog prvog gema na svom servisu, usledio je brejk i 2:0 za nemačkog tenisera, a nedugo potom, prednost je porasla na 3:0.

Do kraja nije bilo iznenađenja, pa je Zverev odneo trijumf sa 6:3 u gemovima. U drugom setu, početak je bio oprezniji, sve dok Džari na 3:2 u svoju korist nije napravio brejk, pa onda osvojio i naredni gem i pri njegovoj prednosti od 5:2, finale je prekinuto zbog kiše u Ženevi.

Nakon kiše bilo je nekoliko neiskorišćenih brejk i set lopti, ali je Zverev došao do trećeg osvojenog gema, da bi u narednom Džari potvrdio dobru igru i osvojio set, pa se ušlo u treći, odlučujući.

U odlučujućem setu nije bilo brejkova, teniseri su uspevali da "odbrane" svoje servise, a Džari je u petom gemu imao priliku da napravi brejk, međutim nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte.

Pri rezultatu 6:6 ušlo se u taj brejk, gde je Zverev uspeo da "ukrade" dva poena na Džarijevom servisu, stekao velikih 3:0, kasnije imao i 5:3, ali se Džari vratio u vođstvo, 7:6.

U nastavku, Zverev je osvojio još četiri poena, a Džari jedan, što je Saši donelo prvu ATP titulu u tekućoj sezoni, a što je za njega još važnije prekinuo je crnu seriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve