Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.04.2019.

14:00

Lajović posustao u finalu Monte Karla i ostao bez prve titule u karijeri!

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da dođe do prve titule u karijeri pošto je poražen u finalu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Z.K./LN

Autor: Z.K./LN

Lajović posustao u finalu Monte Karla i ostao bez prve titule u karijeri!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Od Lajovića je bolji bio Italijan Fabio Fonjini sa 2-0 u setovima (6:3, 6:4).

Fonjini je odneo pobedu posle jednog časa i 36 minuta igre i time došao do prvog Mastersa u karijeri.

Uprkos porazu, Lajović će od ponedejlka imati najbolji rang u karijeri i biće 24. teniser na svetu, dok će Fonjini biti 12. teniser na ATP listi.

Ovo je obojici tenisera je ovo bila prilika da dođu do prve Masters titule u karijeri, ali je dosta iskusniji Italijan na kraju ipak uspeo da savlada "nemirnog" Lajovića.

Da će ovo biti dobro finale videlo se na samom startu. Lajović je poveo sa 2:1 sa brejkom prednosti, a zatim i odigrao poen turnira – a možda i sezone – i spasao brejk loptu u narednom gemu. Ipak, par poena kasnije prterpeo je brejk.

Fonjini je uhvatio zalet i nastavio da igra dosta agresivnije od pasivnog Lajovića, te napravio još jedan brejk i nedugo zatim dođe do velikih 5:2.

Sve detalje finalnog meča mogli ste pratiti uz naš LIVE BLOG.

Lajović nije imao odgovor, igrao je pasivno i čekao greške Fonjinija, koje su bile značajno ređe nego vineri.

Drugo set je počeo brejkom Italijana, koji je Lajović uspeo da vrati. Ipak, u gemu u kojem se Fonjini povredio je došao i do brejka, te poveo sa 3:2.

Usledio je medicinski tajm-aut u kojem je Fabio zatražio pomoć i zbog problema sa zglobom i zbog problema sa zadnjom ložom. U narednom gemu posle pauze izgledalo je kao da ima ozbiljan problem, ali ga je veoma brzo "otresao" i nastavio da igra.

Njegov nivo tenisa nije bio toliko dobar koliko u ranijem delu meča, ali je Lajović takođe značajno pao. Nastavio je da igra pasivno, a kada bi malo ubrzavao dolazilo je do neiznuđenih grešaka koje su bile sve češće i češće.

Na kraju, Fonjini je iskoristio drugu meč loptu i došao do zaslužene i ubedljive pobede.

Ovaj uspeh fenomenalnog Fonje dobija na značaju znajući da je u prvom kolu, u duelu sa Rusom Andrejom Rubljovim, gubio 4:1 u drugom setu i bio suočen sa pet brejk lopti u tom gemu, ali došao do preokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve