Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.04.2019.

11:10

Lajović: I prst ću da odsečem, samo da igram dobro u finalu!

Sav talenat i lepota igre Dušana Lajovića došli su do izražaja ove nedelje na Mastersu u Monte Karlu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović: I prst ću da odsečem, samo da igram dobro u finalu!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Neverovatan niz pobeda doneo mu je najveće prizna nje do sada, finale turnira Serije 1.000 danas od 14. 30 protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Lajović je ove nedelje sve zadivio sjajnim tenisom, posebno je impresivno to što je pobedio tri Top 25 igrača, Davida Gofana, Dominika Tima i u polufinlu Danila Medvedeva.

Na turniru u kneževini po treći put u karijeri uspeo je da pobedi Top 10 igrača, ranije je to učinio protiv Huana Martina del Potra i Grigora Dimitrova, sada Austrijanca Dominika Tima.

Sa 28 godina, Lajović je dostigao punu tenisku zrelost i posledica ovih sjajnih rezultata u Monte Karlu biće njegov najbolji plasman u karijeri. Najmanje 24. mesto, a titula donosi ulazak u Top 20.

"U poslednje dve i po godine sarađujem sa Hozeom Perlasom, jednim od najboljih trenera na ATP turni. To je bila kjljučna promena, počeli smo da radimo na pravim stvarima u mojoj igri i ja stvarno verujem da mogu da igram na najvišem nivou. Ako on veruje da ja to mogu, onda i ja verujem u to, i to je najveća promena koju sam napravio. Počeo sam da verujem u svoju igru", priznao je Lajović.

Perlas je na pravom mestu jer će iz prve ruke moći da mu da pravi savet, s obzirom na činjenicu da je između ostalih trenirao i Dušanovog protivnika u današnjem finalu, Fabija Fonjinija. Radio je i sa Karlosom Mojom, Albertom Kostom, Giljermom Korijom, Huanom Karlosom Fererom, Jankom Tipsarevićem.

Dušan je kao dete slučajno počeo da se bavi tenisom. Kaže da je jedino tenis ostao slobodan za njegovu starosnu grupu od sedam godina. Da nije postao teniser, verovatno bi završio kao fudbaler, jer jako voli najvažniju sporednu stvar na svetu i priznaje da je i veliki navijač Barselone.

Povrede su mu zadavale velikih problema u karijeri. Da nije bilo te operacije kile 2017. godine, njegov prodor u svetski vrh bi s obzirom na kvalitet i talenat, sigurno stigli ranije, ali nikada nije kasno. Upornost se isplatila.

Čak i ove nedelje u Monte Karlu ima problema, na oko nevidljivih.

"Žuljevi mi zadaju problem, bol je svakodnevna. Treba vremena da se spremim za izlazak na teren. Ako treba i da odsečem prst, samo da igram kako treba u finalu", odlučan je Lajović.

Veliki je obožavalac kafe, tako da ne čudi što je vlasnik "Laboratorija" kafića na Novom Beogradu.

"Nalazi se u zgradi u kojoj imam stan. Lepo je, ustanem ujutro, popijem kafu. Pomalo štreberski kafić. Ipak, uživam u tome da provodim vreme tamo i to je više neka vrsta hobija, nego neka poslovna ideja. Lepo je imati nešto i pored tenisa, a ja sam zainteresovan za mnoge stvari, kafa je damo jedna od njih", zaključio je finalsista Mastersa u Monte Karlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve