Nova vest
Tenis

Sreda, 20.02.2019.

09:41

Federer otkrio koje titule želi ove sezone

Rodžer Federer, nekada najbolji teniser sveta, pričao je o svojim ciljevima za tekuću tenisku sezonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer otkrio koje titule želi ove sezone
Photo by Julian Finney/Getty Images for The Laver Cup

Federer je na prvom Grend slemu sezone stigao do osmine finala, gde ga je eliminisao Grk Stefanos Cicipas u četiri seta.

Švajcarac je istakao da je dobro igrao u Australiji, ali da očekuje još bolje igre i titule u nastavku sezone.

"Cilj mi je da osvojim turnir što je pre moguće, nadam se u Dubaiju ili Indijan Velsu. Osećam se dobro i igrao sam dobro na Hopman kupu i Australijan openu. Sledeća titula će mi biti 100. u karijeri, i bila bi rezultat dobrih igara. Ipak, voleo bih da osvojim Vimbldon ili US open, takođe", otkrio je Federer.

Federer je pričao i o tome šta ga je "nateralo" da osnuje Lejver kup.

"Oduvek sam mislio da je sramota što sve teniske legende nestanu nakon završetka karijera. Vi tada možete da postanete trener ili komentator, ali ne želio svako to, a ni ne može. Zato u ovo takmičenje uključujemo bivše legende. Turnir se zove po Rodu Lejveru, Bjorn Borg trenira Tim Evrope, a Džon Mekinro Tim sveta. Oni su inspiracija za mnoge od nas, uključujući i mene", jasan je Rodžer.

Federerov naredni turnir je Dubai, koji počinje 25. februara, dok će se posle preseliti na američko tlo i nastupati na Mastersu u Indijan Velsu, koji počinje 7. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve