Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2019.

16:48

Troicki: Sjajan je osećaj vratiti se, posebno u Dejvis kup

Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da je sjajan osećaj ponovo biti "u takmičarskom pogonu" posle povratka tenisu nakon povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Troicki: Sjajan je osećaj vratiti se, posebno u Dejvis kup
EPA-EFE/LYNN BO BO

Troicki je dodao da je posebno srećan što će opet igrati za reprezentaciju u Dejvis kupu.

"Sjajan je osećaj vratiti se u takmičarski pogon, posebno u Dejvis kup. Bilo je lepo napraviti i pauzu, to vreme sam maksimalno iskoristio da provedem s porodicom. Napunio sam baterije, sanirao povrede, a sam finiš 2018. posvetio sam se pripremama za ovu godinu", rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

Osvajač tri ATP titule, tokom 2018. je imao problema s povredama zbog kojih je veći deo sezone pauzirao, a novu sezonu počeo je iz Australije.

Troicki je pre Otvorenog prvenstva Australije odigrao i jedan čelendžer koji mu je poslužio kao zagrevanje za prvi grend slem sezone. ;

"Dugo nisam bio u poziciji da moram kroz kvalifikacije do glavnog žreba jednog grend slema, kao što sam sada morao u Melburnu, ali sve je to sport, sve je to posao. Zadovoljan sam i igrom i rezultatom, dobio sam jako dobre igrače, pobedio četiri kvalitetna meča i u drugom kolu glavnog turnira odigrao težak, ali sjajan meč sa Cicipasom, koji je izbacio i jednog Federera, plasirao se u polufinale", rekao je Troicki.

Troicki je dobio poziv selektora Dejvis kup tima Nenada Zimonjića za meč protiv Uzbekistana.

"S velikim zadovoljstvom mogu reći da sam putnik za Taškent. Uželeo sam se Dejvis kupa, te naše timske atmosfere, druženja, svega onoga lepog što samo ovo takmičenje može doneti i dati", rekao je Troicki.

Od ove godine na snagu je stupio novi format Dejvis kupa, koji je zamenio stari koji je bio aktuelan 118 godina.

"Svedoci smo da se svakodnevno mnogo toga menja, na svim nivoima, pa i u samom sportu, evo i u takmičenju koje je bilo pojam očuvanja tradicije. Šta je tu je, igra se dalje, kakav god da je format uvek će se igrati, a mi igrači smo tu da igramo, da se borimo za pobedu zemlje iz koje dolazimo",
rekao je Troicki.

"Srbija je jednom osetila tu slast velikog trijumfa u Dejvis kupu, verujem da će u budućnosti biti još takvih trenutaka. Možda baš ove godine mi budemo prvi osvajači Dejvis kupa u novom formatu. Potrudićemo se, nikad se ne zna šta život i sport donose. Na nama je da se takmičimo, damo maksimum i verujemo u nas i naše mogućnosti", dodao je on.

Prva prepreka na tom putu je Uzbekistan.

"Gostujemo Uzbekistancima, koji su kod nas bili 2009. kada smo ih ubedljivo savladali sa 5:0. Svi znamo Istomina, koji je njihova teniska ikona, čovek koji 15 godina igra za nacionalni tim. Ostatak tima im je mlad i manje poznat, ali to nije razlog da ih potcenimo. Kvalitetniji smo, imamo jak tim i zadatak nam je da to dokažemo na terenu", rekao je Troicki.

Troicki je trenutno na 200. mestu ATP liste, ali kada se upišu poeni iz Melburna zabeležiće veliki skok.

On nakon Dejvis kupa odlazi na ATP turnir u Sofiju.

"Igraću u Sofiji, a zatim imam plan da odigram i nekoliko čelendžera, jer mi je potrebno što više mečeva da uđem u ritam, a manji turniri su najbolje polje za to. Cilj je da što pre ostvarim rang koji će mi doneti glavne žrebove velikih takmičenja i to je prvi cilj u 2019", rekao je srpski teniser.

On je istakao da je spreman i da ima igru za velike rezultate.

"Sam Dejvis kup mi je uvek donosio novu dozu energije sa kojom sam odlazio na turnire pun samopouzdanja i beležio sjajne rezultate, verujem da će tako biti i ovaj put", zaključio je Troicki koji je za Dejvis kup tim Srbije odigrao 36 mečeva, od koji je 23 pobedio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve