Nova vest
Tenis

Petak, 14.12.2018.

10:42

Širi se Vimbldon: Golferi prodali klub i zemlju za 72 miliona

Desetogodišnja borba između tenisera i golfera u Vimbldonskom parku je završena pobedom - tenisera.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Širi se Vimbldon: Golferi prodali klub i zemlju za 72 miliona
Photo by Matthew Lewis/Getty Images

Posle 120 godina postojanja Vimbldon park golf klub prestaće sa radom, pošto je 757 članova podržalo odluku o prodaji kluba Al Ingland Loun tenis klubu za 72 miliona evra.

Pratično, 82 odsto članova ovog golf kluba je pristalo na prodaju, što znači da će se teniski kompleks u Vimbldonskom parku proširiti na još 30 hektara.

Kao rezultat, svi članovi golf kluba će ponaosob zaraditi po 95.000 evra, a mnogi članovi kluba su ogorčeni krajnjim rezultatom glasanja ističući da je "pobedila pohlepa".

Teniski klub koji je prošle godine zaradio od Tv prava i prodaje ulaznica nešto više od 240 miliona evra, odavno je planirao proširenje, ali punu deceniju nisu uspevaliu nameri da kupe golf klub.

Prvi put su izašli sa ponudom 2008. ali tada nije bilo ni diskusije u golf klubu o mogućoj prodaji.

Pre tri godine, ponudili su 28 miliona evra i tada je 58 odsto članova kluba glasalo protiv prodaje. Na proleće ove godine, ponuda je dosegla 56 miliona, da bi nedavno ta ponuda dosegla 72 miliona, što je konačno prihvaćeno. Golferi će ipak moći još tri godine da koriste terene, a poslednji put 31. decembra 2021.

Što se tiče tenisa, organizatori Vimbldona planiraju da na mestu gde su sada golf tereni, izgrade nove terene jer im je cilj da se i svi kvalifikacioni mečevi za turnir igraju u jedinstvenom vimbldonskom kompleksu, a ne kao do sada na obližnjim terenima u Rouhemptonu, desetak minuta vožnje udaljenim od Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve