Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.12.2018.

11:35

Predsednik ITF o Novakovom bojkotu: Nismo dobili nikakvo pismo

Dejvid Hagerti, predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF), odbio je navode da je Novak Đoković pozvao na bojkot Dejvis kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik ITF o Novakovom bojkotu: Nismo dobili nikakvo pismo
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Već neko vreme traje rasprava o budućnosti ekipnih takmičenja posle reformisanja Dejvis kupa i Đoković se navodi kao jedan od najvećih protivnika novog formata.

Đoković, koji je predsednik Saveza igrača, navodno je poslao pismo čelnicima svetskih federacija u kojima ističe da će teniseri bojkovati Dejvis kup preko kojeg jedino mogu da se "kvalifikuju" za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Međutim, Hagerti je to demantovao.

"Nismo videli pismo, nismo dobili nikakvo pismo", rekao je Hagerti.

On je istakao da je čuo za tu priču, ali da ona do ovog trenutka nije potvrđena.

"Čuli smo za to pismo, ali ga nismo videli. Mogu samo da vam kažem šta smo govorili na sastanku u Londonu sa akterima, među kojima je bilo i nekoliko igrača. Uvek smo bili otvoreni za raspravu sa igračima o kvalifikacijama za Olimpijske igre".

Hagerti je svestan da će situacija oko jedinog ekipnog takmičenja doneti turbulencije.

"Što se Tokija tiče, kvalifikacije postoje, ali znamo da će zbog promena u Dejvis kupu biti nekih okolnosti i žalbi. Imamo komitet i očekujemo to. Razmišljaćemo o kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024", zaključio je predsednik ITF.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve