Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.11.2018.

09:00

"Novaka očekuje monstruozna 2019. – sve je moguće"

Bivši američki teniser Bred Gilbert predviđa da će srpski teniser Novak Đoković imati veoma uspešnu 2019. godinu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Đoković je 2018. završio na prvom mestu nakon što se plasirao u finale Pariza i Londona, a prethodno osvojio Vimbldon, Sinsinati, US open i Šangaj.

Gilbert, koji je u karijeri osvojio 20 titula, Novaku predviđa velike uspehe i nastavak "ređanja" trofeja, ali možda i novi "Đoker slem", tj. osvajanje četiri Grend slema zaredom.

"Mislim da Novaka očekuje monstruozna 2019. godina. Ne bi me čudilo da osvoji Australiju i da bude u igri za svoj drugi 'Đoker slem'. Izjednačio je Federera i Konorsa sa pet godina završenih kao broj 1. Može da sustigne i Samprasa koji ima šest, da osvoji 45 Mastersa... Sve je to moguće za njega", rekao je Gilbert.

Nekada četvrti teniser sveta upredio je Đokovića i Andrea Agasija.

"Novakovo 'probijanje' na Vimbldonu i njegova serija od 31 pobede i dva poraza me je podsetila na ono što je Andre (Agasi) uradio 1999. kada je osvojio Rolan Garos, igrao finale Vimbldona i zatim osvojio i US open", dodao je Gilbert.

Novak je prilikom ceremonije o okončanju Završnog mastersa poručio navijačima da se nada da će igrati još puno godina.

"Nadam se da ću igrati još puno godina i da ću vas (navijače) gledati ovde u narednom periodu. Ovo je bila sjajna godina i odličan povratak. Hvala vam što ste mi pomogli da budem tu gde jesam sada", rekao je tada srpski teniser.

Podsetimo – Đoković je sredinom sezone bio 22. teniser sveta, ali je uspeo da napravi neverovatan povratak u sam vrh teniske scene i sada ga, najverovatnije, očekuje još jedna uspešna sezona koju počinje sa prvog mesta ATP rang liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve