Nova vest
Tenis

Petak, 16.11.2018.

17:04

Zverev bolji od Iznera, Novak u polufinalu sa Andersonom

Nemački teniser Aleksander Zverev pobedio je u svom poslednjem meču u grupi "Gustavo Kuerten" Džona Izera sa 7:6 (5), 6:3.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zverev bolji od Iznera, Novak u polufinalu sa Andersonom
Foto: Getty Images

Time je mladi Nemac otklonio sve dileme oko toga ko će se sa kim sastati u polufinalu. Posle svega, Novak Đoković će ukrstiti reket sa Kevinom Andersonom, a Zverev za finale igra protiv Federera.

Zverev je tako postao najmlađi polufinalista ATP tur finala u poslednjih devet godina, a njegov meč sa Iznerom trajao je ukupno 81 minut.

U početnoim setu nije bilo brejka, mada je Izner imao priliku za tako nešto u 12. gemu. Došao je do brejk i set lopte, ali nije uspeo da je iskoristi, što je dalo snagu Zverevu da u taj-brejku zaigra bolje i dobije taj deo igre razultatom 7:5.

U drugom setu, teniser iz Nemačke je načinio ključni brejk u osmom gemu za 5:3 i potom je rutinski odservirao za pobedu.

Zanimljivo je da nijedan igrač posle Huana Martina del Potra iz 2009. nije uspeo da se na svom debiju dokopa polufinala. Još interesantnije je da je mladi teniser prvi Nemac posle Rajnera Šitlera iz 2003. koji je među četiri najbolja na završnom turniru.

Njegovom pobedom nad Iznerom, meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića je izgubio na rezultatskom značaju, pošto će Novak kao pobednbik grupe igrati u polufinalu protiv Kevina Andersona, drugoplasiranog iz grupe "Lejton Hjuit".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve