Nova vest
Tenis

Utorak, 13.11.2018.

16:20

Najteži poraz u karijeri Nišikorija posle trijumfa nad Federerom

Kevin Anderson stigao je na korak od polufinala Završnog turnira u Londonu u grupi "Lejton Hjuit", pošto je u drugom kolu sa terena počistio Keija Nišikorija.

Izvor: B92

Autor:B92

Najteži poraz u karijeri Nišikorija posle trijumfa nad Federerom
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Anderson je odigrao savršeno protiv indisponiranog protivnika i slavio rezultatom 6:0, 6:1.

Meč je trajao nešto više od sat vremena i Južnoafrikanac je Japancu naneo najteži poraz u karijeri, pošto mu je prepustio samo jedan gem.

Nišikori je upisao negativni rekord manje od dva dana pošto je savladao trećeg igrača sveta Rodžera Federera u dva seta, što mu je jedan od najvećih trijumfa u profesionalnoj karijeri.

"Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Nišikori je vrhunski igrač, ali sam ja pronašao sjajan ritam od početka. Učiniti to ovde je fantastično", rekao je Anderson.

Nema šta mnogo da se kaže o meču – Kevin je pitanje pobednika rešio već prvim brejkom i nije skidao nogu sa papučice gasa. Tek u finišu je Kei uspeo da se upiše na semafor i izbegne da bude ispraćen "biciklom".

Ubedljivom pobedom Andersona dodatno se zakomplikovala situacija u grupi "Lejton Hjuit" – on sada ima skor 2-0, ispred Nišikorija sa po pobedom i porazom, dok po jedan neuspeh imaju Rodžer Federer i Dominik Tim koji se sastaju od 21 sat.

Federer bi porazom mogao da završi takmičenje u grupi već posle dve runde, dok će pobednik tog susreta imati velike šanse da se nađe u polufinalu.

U drugoj grupi koja nosi naziv po Gugi Kuertenu nalaze se Novak Đoković, Aleksander Zverev, Marin Čilić i Džon Izner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve