Nova vest
Tenis

Utorak, 13.11.2018.

14:15

"Federer je favorit da osvoji titulu u Londonu"

Ričard Krajiček, bivši holandski teniser, dao je svoje mišljenje o favoritu za osvajanje Završnog mastersa u Londonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Krajiček je za "TennisWorldUSA" pričao o Đokoviću i Federeru i njihovom velikom rivalstvu.

Nekada četvrti teniser na svetu ne misli da je Đoković u formi života i kaže da je srpski teniser bolje igrao pre nekoliko godina.

"Rodžer može da dobije Novaka ili na zatvorenom terenu ili na travi. Biće mu jako teško jer Đoković igra dobro, ali ne toliko dobro koliko je igrao pre dve, tri godine kada je pobedio Rodžera na US openu. Tada je Rodžer igrao neverovatno dobro, ali izgubio", rekao je Krajiček.

Krajiček prednost daje Švajcarcu, ali sumnja u njegove dalje uspehe.

"Ako se bude osećao dobro Rodžer ima odlične šanse da osvoji ATP finale. Na Australijan openu će mu biti teže jer se igra na otvorenom, plus su mečevi na pet setova, ali na ovom turniru bih rekao da je Rodžer blagi favorit", jasan je Krajiček.

Ipak, tenis je neizvestan i nepredvidiv sport.

"Nikada ne možete da znate šta će se desiti. Na primer, prošle godine u polufinalu Rodžer je osvojio prvi set protiv Davida Gofana i onda ne znam šta se desilo, da kažemo da se umorio. On ipak ima 37 godina", dodao je Holanđanin.

Završni masters u O2 areni je počeo – Novak je u prvom kolu savladao Džona Iznera sa 2-0, dok je Rodžer poražen od Keija Nišikorija istim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve