Nova vest
Tenis

Petak, 19.10.2018.

20:25

Bušar bila nadomak finala, pa se ponovo obrukala

Kanadska teniserka Eženi Bušar poražena je u polufinalu turnira u Luksemburgu od Julije Gerges rezultatom 2-1 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Bušar bila nadomak finala, pa se ponovo obrukala
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Gerges je bila bolja od Kanađanke rezultatom 6:7(3), 7:5, 6:1 posle dva časa i 24 minuta.

Bušar je konačno igrala turnir u formi u kojoj se nalazila kada je bila jedna od najboljih teniserki sveta, ali se sve "raspalo" za samo jedan i po set.

Eženi je vodila protiv Nemice sa 1-0 i 5:3 u drugom setu, imala priliku da odservira za meč i plasman u finale, ali se onda desio totalan krah. Od tog trenutka Gerges je napravila seriju od 4:0 u gemovima i 16:4 u poenima i osvojila drugi deo igre.

U odlučujućem setu Bušar je nastavila u kontra-ritmu, dok je Gerges krenula da pogađa sve što je zamislila. Nemačka teniserka je nastavila svoju seriju i produžila je na devet uzastopnih gemova, a tek onda je Eženi uspela da se upiše na semafor.

Gerges, trenutno deveta teniserka sveta, u finalu igra sa boljom iz duela između švajcarske teniserke Belinde Benčić i supertalentovane Ukrajinke Dajane Jastremske.

Bušar očekuje napredak na WTA listi i sa trenutne 109. pozicije "skočiće" na 89. od ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve