Nova vest
Tenis

Petak, 19.10.2018.

16:29

Voznijacki brani trofej u Singapuru, Osaka najveća pretnja

Žrebom su odlučeni parovi grupa na Završnom WTA turniru u Singapuru, a najboljih osam teniserki sveta podeljeno je u dve grupe.

Izvor: LN

Autor: LN

Voznijacki brani trofej u Singapuru, Osaka najveća pretnja
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Danska teniserka Karolina Voznijacki, branilac trofeja na Završnom WTA turniru u Singapuru, igraće u Beloj grupi, dok će Crvenu grupu predvoditi Nemica Anđelik Kerber, odlučeno je danas žrebom.

Pored Voznijacki, u Beloj grupi su još i Čehinje Petra Kvitova i Karolina Pliškova i Ukrajinka Elina Svitolina.

"Sve najbolje teniserke su sada ovde, tako da nema lakih mečeva. Kao aktuelni šampion želim da odbranim titulu i da završim sezonu na visokom nivou", rekla je Voznijacki.

U Crvenoj grupi, pored Anđelik Kerber, su i Japanka Naomi Osaka, Amerikanka Sloun Stivens i Kiki Bertens iz Holandije.

"Zaista sam uzbuđena što sam ovde, u Singapuru. Sjajno je završiti godinu na WTA finalu. Mislim da nije važno u kojoj ste grupi, mi smo osam najboljih na svetu", rekla je Kerber.

Takmičenje na završnom WTA turniru počinje u nedelju mečom Kvitove i Svitoline u Beloj grupi.

U Singapuru neće nastupiti najbolja teniserka sveta, Rumunka Simona Halep. Ona je juče odustala od nastupa zbog povrede leđa.

Ovo će biti poslednje, peto izdanje WTA finala u Singapuru. Turnir će se od naredne pa do 2028. godine igrati u kineskom Šendženu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

4 h

U fokusu

Vidi sve