Nova vest
Tenis

Petak, 19.10.2018.

14:50

Fed kup: Srpkinje sa Britankama, Hrvaticama, Turkinjama, Grkinjama...

Teniserke Srbije igraće u Grupi A Evro-afričke zone FED kupa sa domaćinom Velikom Britanijom, Hrvatskom, Mađarskom, Turskom, Grčkom, Gruzijom i Slovenijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Fed kup: Srpkinje sa Britankama, Hrvaticama, Turkinjama, Grkinjama...
Foto: Getty images

Od naredne godine zonsko takmičenje podeljeno je u dve grupe, što je novitet, a u gradu Bat igraće se po "round robin" sistemu jer će osam selekcija biti podeljeno u dve podgrupe.

"Promena pravila je samo je u tome što će se igrati na dve lokacije, tako da nije neka bitna promena i neće uticati na sam plasman ekipa. Naša grupa, kada se pogledaju reprezentacije, može da bude jača od one u Poljskoj, ali ne mora da znači da će tako i biti, jer sve zavisi ko će u kakvom sastavu doći, tako da je teško dati procenu u ovom trenutku da li smo izvukli težu ili lakšu grupu. Svaki protivnik može da bude nezgodan, manje više smo protiv svih ovih ekipa već i igrali i samo ako budemo bili u najjačem sastavu možemo da očekujemo uz veliku borbu ispunjenje cilja, a to je plasman u Svetsku B grupu. Jedino što može da se očekuje je da će za Veliku Britaniju koja je domaćin, igrati njihove najjače igračice. U svakom slučaju se nadam da ćemo mi biti u najjačem sastavu i u tom slučaju možemo svakoga da pobedimo", rekla je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

U Grupi B u poljskoj Zjelonoj Gori su domaća selekcija, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Pobednici grupa u Batu i Zjelonoj Gori boriće se medjusobno za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B 2020.

Takmičenje je na programu od 6. do 9. februara 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

5 h

U fokusu

Vidi sve