Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.10.2018.

16:42

"Novak nema talenat kao Rodžer, ali su mu pokreti i kretanje..."

Greg Rusedski, nekadašnji treći teniser sveta, rekao je da je Novak Đoković podigao igru na neki drugi nivo, nakon titule srpskog igrača u Šangaju.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Getty Images

"Kada Novak igra najbolji tenis igrač se pita – 'kako da pobedim ovog momka'? Ne postoji slaba tačka u njegovoj igri, to je neverovatno", rekao je Rusedski za "Sky sports".

Novak Đoković, najbolji srpski sportista, savladao je Hrvata Bornu Ćorića sa 2-0 u setovima u finalu Mastersa u Šangaju.

"Đoković nema talenat (veštinu, eleganciju, atraktivnost, 'ono nešto') kao Rodžer Federer, ali mislim da je kretanje i pokrete na terenu preneo na neki drugi nivo u muškom tenisu. Federer se nekada sjajno kretao i pogađao, ali sada to radi Novak. On je najbolji riterner na svetu i morate da mu se divite za sve što radi", kazao je Rusedski.

Đoković se osvajanjem novog trofeja približio na samo 215 bodova od prvoplasiranog Rafaela Nadala.

"Odvojio je sebe od ostatka igrača. Sada je na samo 35 bodova od Nadala u trci za London. Ukoliko osvoji još nešto pre Završnog turnira biće prvi na svetu na kraju sezone. Novak je u spektakularnoj formi od Vimbldona i izgubio je samo jedan meč", kaže Rusedski.

Srpski teniser pre Završnog turnira u Londonu će igrati na Mastersu u Parizu, koji je na programu od 27. oktobra do četvrtog novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve