Nova vest
Tenis

Sreda, 15.08.2018.

09:50

Đokovića čeka Francuz koji se slabo snalazi van trave

Novak Đoković nastavlja u sredu borbu za jedini Masters trofej koji mu nedostaje, a naredna prepreka je Adrijan Manarino.

Izvor: AK

Autor: AK

Đokovića čeka Francuz koji se slabo snalazi van trave
Foto: Getty images

Srbin i Francuz su se do sada tri puta sastajali, ali sva tri puta na travi, gde Đoković nije izgubio nijedan set.

Poslednji okršaj imali su pre oko dva meseca u Londonu, kada je naš teniser bio siguran sa 7:5, 6:1.

Manarino je trenutno 28. igrač sveta, a do duela sa Đokovićem stigao je pobedom nad Italijanom Markom Čekinatom posle preokreta u dvoipočasovnom maratonu.

Đoković je u prvom kolu Sinsinatija imao dosta problema, a danas ga čeka duel s Manarinom. Kvota da Novak pobeđuje u dva seta je 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Đoković - Manarino.

Iza Francuza je solidna sezone, tokom koje je konstantno u 30 najbolje rangiranih igrača sveta. Za to je najzaslužnija "trava", jer je Manarino igrao četvrtfinale Kvinsa, polufinale Antalije i četvrto kolo Vimbldona.

On je pre sezone na travi imao niz od šest poraza, ukupno deset od Australijan opena, dok je nakon najvećeg turnira sezone igrao je četvrtfinala u Njuportu i Los Kabosu, ali mu je za te plasmane bila dovoljna po jedna pobeda.

Prošle nedelje na Rodžers kupu je zaustavljen u prvoj rundi, a bolji je bio Amerikanac Sem Kveri, što je potvrdio da se Francuz ne snalazi baš najbolje van trave.

Đoković nije bio zadovoljan nastupom u prvoj rundi Sinsinatija, ali pouzdan servis i besprekorna kretnja bi trebalo da budu dovoljno ubitačno oružje da se "preskoči" i Manarino.

Duel Srbina i Francuza na programu je oko 18:30 časova po našem vremenu. Pobednik ovog meča će u osmini finala igrati sa boljim iz duela između Miše Zvereva i petog nosioca Grigora Dimitrova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve