Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.04.2018.

17:23

"Novak u Barseloni? Dobro za grad i turnir, ne i za igrače"

Rafael Nadal, trenutno prvi teniser sveta i branilac trofeja na turniru u Barseloni, pozdravio je odluku Novaka Đokovića da zaigra u prestonici Katalonije.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/Andreu Dalmau

Đoković je dobio specijalnu pozivnicu od turnira u Barseloni posle poraza u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu, pošto je istakao da su mu potrebni mečevi.

Novak prošle sezone nije igrao, a Nadal, koji je u ’Kneževini’ osvojio 11. trofej, što će isto pokušati i u Barsi, imao je zanimljiv stav o potezu velikog rivala.

"To su veoma dobre vesti za Barselonu i turnir. Gledaoci koji vole ovaj sport će mu biti zahvalni. Ipak, to je veoma loša vest za igrače", surovo iskren je bio Nadal.

On u Barseloni juri rekordnu, 11. titulu, dok će Đoković na startu igrati sa boljim iz meča Martin Kližan – Federiko Delbonis.

"Znam da su on i Dimitrov opasniji rivali od ostalih, ali i drugi igrači mogu da me pobede. Spomenuli ste dvojicu odličnih igrača, tu je naravno i Kei Nišikori, kao i Aleksander Zverev", dodao je Rafa.

Turnir u Kataloniji počeo je u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 2.510.900 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve