Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.04.2018.

14:55

Đoković razbio Lajovića za drugo kolo Monte Karla!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Dušana Lajovića u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu sa 2-0, 6:0, 6:1 i u 2. kolu će igrati protiv Borne Ćorića.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Đoković razbio Lajovića za drugo kolo Monte Karla!
Getty Images

Đoković je od starta krenuo baš kako je igrao u najboljim danima. Odlično je nišanio uglove terena pravovremeno je birao trenutke kada će izlaziti na mrežu.

Lajović je na drugoj strani promašivao, nervirao se, a falilo mu je i malo sreće. Bekhend nije funkcionisao, Đoković je pogađao i iz forhenda i iz bekhenda i to je odlučilo pobednika.

Đoković je posle godinu dana nekom od protivnika dodelio "krompir" u prvom setu i potpuno neočekivano došao do 5:0 posle samo 17 minuta igre. Nije mu mnogo trebalo da osvoji i šesti gem uzastopno i završi ga za 23 minuta.

Lajović je u drugom delu igre uspeo da zapreti Đokoviću iako je bio daleko ispod svog nivoa. U dva navrata je imao brejk lopte, ukupno četiri, ali je svaku od njih Novak uspeo da spase i da nijednom ne izgubi svoj servis.

Jedini gem je Lajović osvojio posle tačno pola časa igre za 1:1 u drugom setu. Poen i smeč na mreži koji je namestio kombinacijom dobrih udaraca pre toga, obećavali su da će nastavak meča biti neizvesniji.

Ipak, to se nije desilo, a 93. igrač sveta je nastavio da greši. Tek sporadično je Đoković imao problema sa visokim lopticama, ravne su išle snažno i precizno, pa će Đoković sa dozom samopouzdanja ući u drugo kolo Monte Karla u kom ga čeka hrvatski igrač Borna Ćorić.

II set

6:1 Đoković - Popustio je servis Đokovića, dupla greška i nova brejk lopta za Lajovića koju spasava Đoković. Usledila je nova, ali nova izvanredna selekcija udaraca Novaka ostavlja Ducija na suprotnoj strani terena za 40:40, a onda i meč loptu koju odmah koristi za ubedljivu pobedu.

5:1 Đoković - Ekspresno 13. igrač sveta osvaja četiri poena u gemu u kom je Lajović bio potpuno indisponiran, a onda posle intervencije sudije u stolicii i peti poen pa bez izgubljenog osvaja brejk i serviraće za pobedu.

4:1 Đoković - Prva dupla greška Đokovića i nešto nesigurnija igra, te promašaj iz forhenda po paraleli - Lajović ima novu brejk loptu 40:30. Posle nešto duže razmene prvi je napao Đoković i izašao na mrežu. Lajović nije poslao dobar pasing šot i Novak je to na mreži rešio za 40:40. Novakovi problemi sa servisom nisu pomogli Duciju pa Đoković posle dobre dijagonale završava gem još jednim izlaskom na mrežu.

3:1 Đoković - Hrabro je odigrao gem Dušan Lajović, ali je još jednom bio bez sreće. Dobar udarac je išao u sam ugao terena, ali je sudija u stolici pokazao da je lopta van. Novak je potom uspeo da na razliku osvoji gem i prvi brejk u meču.

2:1 Đoković - Sjajan forhend Novaka Lajović ne uspeva da vrati dalje od mreže, ali onda Lajović napada dobrim bekhendom po paraleli. Novak to ne uspeva da prebaci u polje protivnika i Lajović je na servisu Đokovića poveo 30:15. Nije dugo potrajalo jer je Đoković dobrim kik servisom dobio na mreži laganu realizaciju iz voleja. Ipak, Lajović je dobrim poenom uspeo da dođe do prve brejk lopte koju nije iskoristio jer je Đoković snažno napadao bekhend Lajovića i naterao ga na grešku za 40:40.

1:1 Prvi gem za Ducija - Posle kraće konfuzije u drugom gemu drugog seta Lajović posle drugog servisa i lošeg riterna Novaka osvaja poen za 15:15, prvi u ovom delu igre. Usledio je novi dobar servis za 40:15, ali i nova greška iz bekhenda. Međutim, Lajović odličnim udarcima namešta sebi 'zakucavanje' na mreži i osvaja prvi gem u meču posle pola sata igre.

1:0 Đoković - Lajović je u celom prvom setu uzeo samo osam poena. Posle dva solidna napada Đokovića koji je pogodio osnovnu liniju, ta brojka ostaje i u nastavku 40:0 za Đokovića na startu drugog seta. Konačno dobar ritern Lajovića, ali odmah u narednom udarcu pogađa vrh mreže i namešta Đokoviću zicer za 1:0.

I set

6:0 Đoković - Najbolji poen na meču osvaja Đoković posle milimetarskog promašaja njegovog protivnika. Novak se potom okliznuo posle riterna što je Duci iskoristio za realizaciju na drugoj strani i 15:15. Lajovića ne 'sluša' bekhend, pa novi promašaj i jedan odličan ritern Novaku donose prvu set loptu koju koristi za 6:0.

5:0 Đoković - Svaki igrač osvaja po poen, a Đoković onda razliku pravi fantastičnim izborom udaraca i tera Lajovića da trči, a onda završava lepim volejem na mreži za 30:15. Usledila su dva dobra poena za 5:0 posle samo 17 minuta igre.

4:0 Đoković - Prva dupla greška na meču za Lajovića, Đoković je uzvratio greškom iz forhenda i lopticom koja je bila malo iza osnovne linije 15:15. Lajović je potom pogrešio iz bekhenda, Đoković iz forhenda, ali je 13. igrač sveta obezbedio "đus" sa dva odlična udarca kojima je raširio Lajovića po terenu. Novi dobar udarac Đokovića i loš servis Lajovića donose Đokoviću dupli brejk.

3:0 Đoković - Malo nesigurnosti u igri Đokovića koji dobrim forhendom tera Lajovića na grešku za 40:15. Servis ga je služio, upisao je prvi as, a potom potvrdio brejk.

2:0 Đoković - Lajović greši posle dobrog riterna Đokovića u prvom poenu na svoj servis. Đoković se muči s visokim loptama, ali ravne "tuče" odlično za 30:0 na servis Ducija. Sigurnom igrom Novak dolazi do tri brejk lopte, ali se onda na servisu Lajovića povukao daleko iza linije pa nije uspeo da bez izgubljenog poena napravi brejk. Trećom greškom Lajovića to ipak uspeva.

1:0 Đoković - Prvi poen u meču osvaja Đoković posle greške Lajovića, a onda lep poen i jedan agresivan napad za 40:0. Usledila je greška Đokovića koji pokazuje agresivnost od starta za 40:15, ali i jedna greška Lajovića za prvi gem u korist Đokovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve