Nova vest
Tenis

Sreda, 21.03.2018.

09:23

Đoković: Napokon ne osećam nikakav bol

Novak Đoković, šestostruki šampion Majamija, kaže da posle dugo vremena ne oseća nikakav bol, ali i da nema nikakva očekivanja pred start turnira na Floridi.

Izvor:

Autor:

Đoković: Napokon ne osećam nikakav bol
Photo by Al Bello/Getty Images

"U poslednjih nekoliko dana sam mogao, posle dugo, dugo vremena, da se fokusiram na svoju igru, a ne da mislim na to da li ću osećati bol ili ne – kao što je do sada bio slučaj. Zaista mi prija jer je sve drugo nosilo i bol sa sobom. Sada ga nema i to je najvažnija stvar", rekao je Novak pred start drugog Mastersa sezone.

Najbolji srpski teniser odigrao je svega pet mečeva ove sezone (3-2), posle Australijan Opena operisao je i lakat, dok je pre deset dana poražen na startu Indijan Velsa od Toro Danijela.

"Ovogodišnje izdanje turnira biće posebno jer je ovo poslednji put da ćemo igrati na terenima u Ki Biskejnu. Pokušaćemo da uživamo što više i da izvučemo ono najbolje iz svega. Što se mene tiče, očigledno je da je moj pristup poprilično drugačiji nego ranijih godina zbog svega što se dešavalo u vezi mog lakta. Iskreno, nemam nikakva očekivanja", jasan je Đoković.

Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz okršaja između Nemca Miše Zvereva i Benoe Pera iz Francuske.

"I dalje nisam na optimalnom nivou, ali radim na tome. Svaki dan je deo procesa za mene i nova prilika da učim, rastem, budem bolji... To što se već dve godine mučim sa povredom je i te kako uticalo na moju igru, pa sam se sve vreme trudio da pronađem način da igram bez ikakvog bola – što nisam imao priliku da osetim previše puta u poslednje dve godine".

Osim što će nastupiti u glavnom žrebu u pojedinačnoj konkurenciji, osvajač dvanaest Grend Slem titula će sa Viktorom Troickim igrati i u dublu, a u prvom kolu srpski tandem očekuje sudar sa hrvatsko-australijskom kombinacijom koju čine Nikola Mektić i Aleksandar Peja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d