Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.03.2018.

20:30

Forma je i dalje daleko – Novak poražen od 109. igrača na svetu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo Indijan Velsa, pošto je od njega u tri seta bio bolji Taro Danijel – 7:6(3), 4:6, 6:1.

Izvor: PT

Autor: PT

Forma je i dalje daleko – Novak poražen od 109. igrača na svetu
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Srpski teniser odigrao je prvi meč posle Australijan opena, gde je u osmini finala poražen od Južnokorejca Hjeona Čunga, i vidno je bilo da još ne štima sve.

Đoković se tokom većeg dela mučio i samo je na početku duela izgledao sveže, dok je u preostalim trenucima izgledao bledo i pasivno.

Danijel, 109. igrač na svetu, ostvario je najveću pobedu u karijeri u trećem kolu igraće protiv boljeg iz susreta Majer/Bemelmans.

Đoković je odlično krenuo i delovalo je da ćemo gledati kratak meč u kojem će dominirati nekada najbolji teniser na svetu.

Novak je vodio sa 5:2, dok je na 5:3 imao set loptu, posle samo 30 minuta igre. Ipak, Japanac se spasao, potom napravio ribrejk i došao do 5:5.

Obojica su uspeli da osvoje naredne gemove pa je taj-brejk odlučio pobednika prvog seta. Danijel imao je više koncentracije od našeg igrača i sa 7:3 je dobio 13. gem.

Tokom drugog perioda igre Novak nije izgledao ništa bolje, ali je uspeo da bude konstantan i da ne greši puno. Sačekao je grešku Japanca, napravio brejk i na kraju izjednačio na 1:1 (6:4).

Ipak, sve se srušilo u poslednjem setu u kojem je Đoković posle svakog poena jedva dolazio do daha. Jednostavno nije bio spreman za ovakav meč i Japanac je lako sa 6:1 dobio odlučujući set.

Dug je put pred Novakom, ali ako je fizička sprema najveći problem, onda ne bismo trebali da brinemo u njegov povratak.

III set

1:6 Forma srpskog tenisera i dalje je daleko. Novak je izgledao izmoreno na kraju i Danijel je došao zasluženo do pobede.

1:4 Bez velike muke Taro Danijel potvrdio je brejk i sada vodi sa velikih 4:1. Novaku je potrebno neko čudo kako bi preokrenuo.

1:3 Novak izgleda kao da je bez snage, a verovatno tako i jeste. Nema jačine u njegovim udarcima i posle svakog poena se bori za dah. Japanac vodi sa 3:1 i blizu je pobede.

1:1 Više od osam minuta trajao drugi gem trećeg seta... Đoković je prežio "pakao" u ovom gemu, pošto je spasao četiri brejk lopte. Razlika u klasi se vidi, ali vidi se da je i Novak "zarđao" i da mu je potrebno još vremena.

0:1 Srpski teniser imao je dve uzastopne brejk lopte u prvom gemu trećeg seta. Danijel je uspeo da ih spasi i da se nekako izvuče. Đoković je bio vidno iznerviran što nije uspeo da iskoristi priliku koja mu se ukazala.

II set

6:4 Posle mnogo muke Novak Đoković uspeo je da izjednači na 1:1. Prava rovovska bita na terenu broj 1 Indijan Velsa. Srpski teniser nije iskoristio prve set lopte, ali jeste treću! Treća sreća! Imamo i dalje meč.

5:3 To smo želeli da vidimo u igri 13. igrača planete. Novak je iskoristio greške Tara u sedmom gemu, a onda je sjajnim forhenima došao do potvrde brejk!

3:3 Srpski teniser i dalje ne igra na dobrom nivou kako bismo se nadali velikom preokretu. Ali i u takvom stanju, Đoković drži prključak i samo kad bi za malo podigao nivo igre situacija bi se drastično promenila na terenu.

2:2 Na kraju četvrtog seta Novak je pokazao emociju i vidi se da mu je stalo. Uspeo je da se izvuče iz 0:30 i da dobije gem.

1:1 Taro Danijel dobio je relativno lako prvi gem, pa je potom usledio servis srpskog tenisera. Novakova igra i dalje "štuca", ali je uspeo da osvoji uvodni gem i da izjednači na 1:1. Još uvek igra našeg igrača ne izgleda najbolje.

I set

6:7 Ne znamo šta se desilo sa Novakovom igrom od rezultat 5:2. Srpski teniser izgleda loše na terenu, u smislu da je pasivan, da bekhend izgleda ispod nivoa, dok ni forhend nije ništa bolji. Danijel je bio bolji u taj-brejku i zasluženo dolazi do prednosti od 1:0.

6:5 13. igrač sveta posle tri gema zaredom koje je izgubio konačno dobija jedan. Dobar je bio Đoković i vodi sa 6:5.

5:5 Na početku seta sve je izgledalo odlično za Đokovića, ali je sada već malo drugačija sitaucija. Srpski teniser deluje pasivno, a i malo-malo pa pogleda u desnu šaku.

5:4 Stegla se ruka Novakova u gemu u kojem je servirao za prvi set. Danijel je pogodio nekoliko dobrih pasing-štova i na kraju je uspeo da dođe do ribrejka. Đoković je poklonio gem Japancu.

5:3 Đoković je imao set loptu na servis Japanca, ali je 109. igrač sveta uspeo da je spasi i da potom dobije gem.

5:2 Taro Danijel uspeo je da osvoji drugi gem na meču, ali je onda naš teniser briljantnom igrom došao do prednosti od 5:2. Za sada sve izgleda dobro za Novaka, forhend, bekhend, volej – sve je na mestu.

4:1 Đoković igrao veoma sigurno posle nešto duže pauze. Srpski igrač oduzeo je servis Japancu bez izgubljenog poena, a potom je uz malo poteškoća potvrdio brejk!

2:1 Nekada najbolji teniser sveta izgleda odlično i ponovo bez veće muke uspeo je da dođe do prednosti.

1:1 Veliki pritisak srpskog igrača u prvom servis gemu Japanca. Nekoliko puta je bilo izjednačenje u gemu, ali nije imao niti jednu brejk loptu.

1:0 Novak je veoma sigurno krenuo na početku meča. Bez izgubljenog poena dobio je prvi gem, sa nekoliko lepih forhenda i bekhenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

482 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve