Nova vest
Tenis

Subota, 10.03.2018.

13:02

Đoković: Očekivanja i ciljevi su se promenili

Novak Đoković nema velike ambicije na Indijan Velsu, turniru koji je pet puta osvajao tokom karijere.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Očekivanja i ciljevi su se promenili
Foto: Getty images

Srpski teniser vraća se na teren prvi put od Australijan opena, a nakon operacije lakta početkom februara.

"Jedina stvar koju želim je da vratim svoje samopouzdanje, da pronađem ritam na terenu. Poslednjih devet meseci sam imao samo četiri meča, čekam da zaigram bez bola", rekao je Đoković.

Novak je deseti nosilac na Indijan Velsu, a prvi rival biće mu 109. igrač sveta, Japanac Taro Danijel s kojim se do sada nije sastajao.

"S obzirom na poje rezultate u Kaliforniji, ovo mi je jedan od omiljenih turnira. Posle Australije, imao sam operaciju, ali iako sam imao malo vremena, uspeo sam brzo da se oporavim. Nadam se da ću od ovog turnira krenuti iz početka", dodao je srpski teniser.

Na Đokovićevom putu bi mogli da se nađu još jedan Japanac Kei Nišikori, potom Huan Martin del Potro, Marin Čilić, a tek eventualno u finalu Rodžer Federer.

"Očekivanja su se promenila. Nije ista priča kao pre godinu ili dve. Ove je sve drugačije, ne samo zbog pozicije na ATP listi, već i zbog toga što nisam igrao mnogo. Ciljevi su se promenili. Želim da iscedim najviše iz sebe i pobedim", zaključio je Đoković.

Đoković će protiv Danijela igrati u nedelju uveče ili ponedeljak ujutru, tačan termin još nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve