Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.02.2018.

19:20

Đoković tužio Rio, vlasti odgovorile kontratužbom

Vlasti Rio de Žaneira podnele su tužbu protiv Novaka Đokovića kao odgovor na to što ih je on tužio pre dve godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković tužio Rio, vlasti odgovorile kontratužbom
EPA-EFE/LUKAS COC

Đoković je 2012. godine sa Gustavom Kertenom igrao revijalni meč i dogovor je bio da se srpskom teniseru plati 1,1 milion dolara, a do sada mu je isplaćeno samo 450.000, što znači da Vlada Rio de Žaneira duguje Novaku 650.000 dolara.

Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio je dug prema Đokoviću, a još u januaru 2014. godine Dejan Petković, srpski fudbaler koji se proslavio u Brazilu, rekao je da nije isplaćeno ni pola onoga što je dogovoreno sa Novakom. Zbog toga ih je on tužio u februaru 2016.

Sada je usledio "kontranapad" vlasti brazilskog grada – tužilac je podneo tužbu protiv Đokovića zbog administrativnih nepravilnosti tokom spomenute posete, prenosi "O Globo" na svom sajtu.

Dolazak najboljeg srpskog sportiste u Rio organizovale su dve kompanije – "Deki 10" i "Adma Eventi", koji se takođe nalaze na listi tuženih. "Deki 10" je firma u vlasništvu Dejana Petkovića i, prema navodima tužioca, tereti se za neregularno dobijanje organizacije na tenderima, zbog čega je oštećen budžet grada. Spominje se novac od oko milion američkih dolara, a među onima koji su bili uključeni u navodnu akciju, bila je Marsija Beatris Isidoro, nekadašnja sekretarka sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve