Nova vest
Tenis

Petak, 24.11.2017.

12:02

Koji tim je najbolji u tenisu?

Selekcije Francuske i Belgije počinju u petak borbu za trofej u Dejvis kupu.

Izvor: AK

Autor: AK

Koji tim je najbolji u tenisu?
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Spingler

Finale se igra u Lilu, a u petak su na programu dueli Luke Puja i Davida Gofana, odnosno Žo-Vilfrida Conge i Stiva Darsisa.

Puj i Gofan otvaraju finale od 14 časova, a ovo će im biti četvrti međusobni duel. Sva tri prethodna su imali prošle godine, a sva tri su pripala Francuzu.

U prvom meču finala Dejvis kupa sastaju se 18. i 7. igrač na ATP listi. Kvota da će Gofan slaviti i dovesti Belgijance u vođstvo je 1,55. Pogledajte sve MOZZART kvote za Dejvis kup.

Puj je prvi duel dobio u Brizbejnu u januaru sa 2-1, potom je istim rezultatom slavio i u Madridu u maju, dok je najubedljiviji bio u septembru u Mecu sa 2-0.

"Prijatelji smo i siguran sam da ćemo ostati prijatelji i posle meča. Nikad nisam pobedio Lukasa pa ću pokušati da sada pronađem način. Neće biti lako, pre dve godine sam igrao prvi u finalu i bio sam iscrpljen. Ovaj put ću pokušati da budem opušteniji", rekao je Gofan.

Francuska se bori za jubilarni deseti trofej, a očekuje se da ima podršku petocifrenog broja navijača na fudbalskom stadionu Pjer Moroa.

Poslednji trofej su osvojili 2001, a u međuvremenu su gubili finala 2002. od Rusije, 2010. o Srbije i 2014. od Švajcarske. S druge strane, Belgijanci su dva puta poraženi u finalima, prvo daleke 1904, a poslednji put pre dve godine.

U konkurenciji dublova Francusku će predstavljati Pjer-Hju Erber i Rišar Gaske koji je zamenio Nikolu Maua, a za Belgiju Ruben Bemelmans i Žoris de Lor, koji se vraća posle operacije kolena koju je imao u septembru.

"Spreman sam 100 odsto", uverava Belgijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve