Nova vest
Tenis

Subota, 18.11.2017.

16:58

London: Gofan ostavio Federera bez velikog finala!

David Gofan savladao je Rodžera Federera posle preokreta i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu – 2:6, 6:3, 6:4!

Izvor:

Autor:

London: Gofan ostavio Federera bez velikog finala!
Getty images

Dvadesetšestogodišnji Belgijanac eliminisao je deset godina starijeg Švajcarca posle šest poraza u nizu, odnosno osam uzastopno izgubljenih setova.

Njegov rival u borbi za najveći trofej u karijeri biće bolji iz okršaja Grigora Dimitrova i Džeka Soka, a Bugarin i Amerikanac sastaju se u O2 areni od 21 čas.

Posle nešto više od pola časa igre, sve je ukazivalo na to da ćemo gledati kako se Rodžer u nedelju bori za svoj sedmi trofej, u jedanaestom finalu, pošto je krenuo brejkom, a potom i napravio još jedan za vođstvo u setovima.

Međutim, David nije paničio, polako je ulazio u ritam i počeo da pravi sve veće probleme Federeru, da bi već u drugom gemu iskoristio prvu priliku da i on oduzme servis rivalu.

Mogao je Švajcarac da se izvuče u sedmom, kada je propustio jedinu brejk šansu, ali Gofan to nije dozvolio, posle čega je rutinski odservirao, bez izgubljenog poena, za izjednačenje.

Nije želeo ništa da menja u svojoj igri, ostao je agresivan pri gotovo svakom udarcu, pametno je 'šetao' protivnika, i onda stigao do nove dve, vezane šanse za brejk. Rodžer je prvu spasao servisom, ali drugu ne.

Nije se Belgijanac uplašio ogromnog trijumfa, odbio je nalet i spasao loptu za ribrejk, a onda bio izuzetno siguran u svojim servis gemovima.

Posle 107 minuta igre stigao je do prve meč lopte i odmah je pretvorio u konačni preokret za slavlje karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d