Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.11.2017.

16:05

Amerikanci stižu u Niš, Zimonjić se nada i Novaku

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2018. godine između Srbije i SAD odigraće se u Nišu 2-4. februara , saopštio je Teniski savez Srbije (TSS).

Izvor: B92

Autor:B92

Amerikanci stižu u Niš, Zimonjić se nada i Novaku
Foto: StarSport

Meč će se igrati na šljaci, a biće prvi posle više od dve decenije, za koji selektor 41-godišnji Nenad Zimonjić neće konkurisati kao igrač, jer je rešio da se povuče i bude samo trener kako bi šansu dobili mlađi igrači.

Zimonjić je deo reprezentacije bio na 55 susreta, odigrao 73 meča, zabeležio 43 pobede i bio deo tima koji je 2010. godine osvojio Dejvis kup.

"Procenio sam da ću najviše moći da pomognem timu kao selektor. Vreme je da još igrača dobije šansu da igra za reprezentaciju. Dobro je novo pravilo ITF za sledeću godinu, po kom će biti pet igrača u timu i svaki od njih će moći da igra", rekao je Zimonjić.

U 2017. Niš je bio domaćin duela između Srbije i Rusije, a sada stiže nova teniska velesila SAD.

"Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu (pre Rusije protiv Švedske), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama", dodao je selektor DK tima Srbije.

Amerikanci su ove godine zaustavljeni u četvrtfinalu turnira od Australije sa 3-2, a prethodno su savladali Švajcarsku 5-0.

"Izvukli smo jednog od najtežih protivnika za prvo kolo, s obzirom da smo nosioci. Američki tim je izuzetno jak, predvodiće ga Džek Sok koji igra na završnom Mastersu, tu je Sem Kveri koji je ove godine igrao sjajno na Gren slemovima, bio je jako blizu da se i sam kvalifikuje na završni tunir u Londonu. Tu su i Stivi Džonson, Džon Izner. Imaju i odlične kombinacije za dubl tim. Videćemo u kom sastavu će doći obzirom da se od sledeće godine uvodi novo pravilo da svaka reprezentacija može da prijavi pet igrača na koje će moći da računa u Svetskoj grupi Dejvis kupa", kaže Zimonjić.

Ove godine Srbija je uglavnom igrala u promenjivom sastavu, Novak Đoković i Janko Tipsarević su bili povređeni, Viktor Troicki je takođe imao problema. U 2018. se očekuje i veliki doprinos Filipa Krajinovića, finaliste Mastersa u Parizu, gde je pobedio dvojicu Amerikanaca, pre nego što ga je u finalu zaustavio treći.

"Sjajna je stvar što je Krajinović proigrao na kraju sezone i što jeostvario izuzetno velike pobede naročito nad Sem Kverijem i Džonom Iznerom.U tesnom meču izgubio je finale od Džek Soka. Dušan Lajović je dostanapredovao ove sezone, bez obzira na trenutni plasman i on je pobeđivao Soka na šljaci. S druge strane, Viktor je isto tako bio bolji od Soka,doduše ne na šljaci, svakako će biti izuzetno važno da svi naši igrači buduzdravi i da budemo u najjačem sastavu. Sigurno će dosta zavisiti od toga kako će početi sezona s obzirom da Novak treba da se vrati na teren posleduže pauze i povrede, a opet zavisi kako će naši ostali igrači igrati na Australijan openu i koliko ćemo imati vremena za adaptaciju na šljaku i pripremu za veoma važan meč. Svakako je šljaka podloga koja nama višeodgovara na kojoj smo svi odrasli. Što se sastava tiče pored Novaka,Viktora, Filipa, Ducija, tu je i Đere koji je imao sjajnu sezonu, postigaonajbolje rezultate na šljaci i prvi put debitovao u Dejvis kupu ove godineprotiv Francuske u polufinalu. Milojević je imao dobru sezonu i napredovaona rang listi, Kecmanović je odlične rezultate postigao u prvoj godiniigranja na profesionalnim turnirima. Pored njih, kandidati zareprezentativni tim biće Peđa Krstin, Danilo Petrović, Miljan Zekić, MarkoTepavac. Nadam se da će se i Janko oporaviti i priključiti timu", zaključio je selektor Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

14 h

U fokusu

Vidi sve