Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.11.2017.

16:51

London: Federer teško "slomio" Soka

Rodžer Federer zabeležio je pobedu na premijeri Završnog mastersa sezone u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

London: Federer teško
Foto: Getty images

Švajcarac je posle jednoipočasovne borbe savladao Amerikanca Džeka Soka 6:4, 7:6 (4), koji je na turnir stigao osvajanjem Mastersa u Parizu prošle nedelje.

Amerikanac je namučio Federera sjajnim servisom, imao je deset as udaraca, ali je napravio i pet dvostrukih servis grešaka.

Federer je jedini brejk napravio u prvom gemu meča, što mu je donelo prvi set, a drugi je rešio u taj-brejku jer Sok nije posustao u nastavku meča, spasivši pet brejk lopti, ali sam nije uspeo da ugrozi servis Švajcarca.

U drugom meču Grupe B (Boris Beker grupa) od 21h se sastaju Marin Čilić i Aleksandar Zverev. U Grupi A (Pit Sampras grupa) u ponedeljak igraju Rafael Nadal – David Gofan i Dominik Tim – Grigor Dimitrov.

Završni turnir sezone igra se za nagradni fond od osam miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve