Nova vest
Tenis

Subota, 21.10.2017.

11:39

Filip i Tipsa u konkurenciji za "povratak godine"

Srpski teniseri Filip Krajinović i Janko Tipsarević su nominovani za priznanje "povratak godine" na ATP listi i u društvu su sa Federerom i Nadalom.

Izvor: B92

Autor:B92

Filip i Tipsa u konkurenciji za
StarSport

Najbolji teniser na svetu Rafael Nadal i drugi igrač planete Rodžer Federer favoriti su za nagradu "povratak godine" i za "sportsko ponašanje".

Federer je priznanje za sportsko ponašanje osvajao svake godine od 2004. s izuzetkom 2010. kada je ono otišlo Nadalu. U ovoj kategoriji su nominovani još i Marin Čilić i Huan Martin Del Potro.

U konkurenciji za povratak godine je ukupno šest igrača. Pored Federera i Nadala koji su osvojili četiri Gren slema i još pet Mastersa ove sezone, tu su još i Kevin Anderson, Filip Krajinović, Sedrik Marsel Stebe i Janko Tipsarević.

Nadal je do tog priznanja došao neverovatnom 2013. godinom, a jedini je koji uz priznanja za "povratak godine" i "sportsko ponašanje" ima i ona za igrača koji je "najviše napredovao" (2005.) i "zvezda u usponu" iz 2003. godine.

Kandidati za one koji su najviše napredovali su Pablo Karenjo Busta, Aleksander Zverev, Andrej Rubljev i Denis Šapovalov, a Šapovalov je i favorit za priznanje "zvezde sutrašnjice".

Novak Đoković je najavio svoj povratak za početak 2018. pa možda baš sledeće godine u ovo vreme on bude nominovan za priznanje koje će po svemu sudeći ove sezone otići ili Federeru ili Nadalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve