Nova vest
Tenis

Utorak, 17.10.2017.

09:24

Toni Nadal: Rodžer je najbolji u istoriji, ali…

Toni Nadal, stric i trener prvog tenisera sveta Rafaela, rekao je da je Rodžer Federer bez sumnje najbolji teniser u istoriji ‘belog sporta’.

Izvor: B92

Autor:B92

Toni Nadal: Rodžer je najbolji u istoriji, ali…
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Federer je u nedelju savladao Nadala u finalu Mastersa u Šangaju i ostvario petu uzastopnu pobedu nad najvećim rivalom, što mu je pošlo za rukom tek u 37. godini.

"Federer je najbolji teniser u istoriji. Znam mali broj sportista koji dominiraju svojim sportom kao što to Rodžer čini u tenisu. Njegov uticaj u poslednje dve decenije je bio spektakularan", rekao je Toni Nadal.

On je istakao možemo očekivati da Švajcarac na trijumfalan način završi sezonu.

"Rodžer je na spektakularnom nivou. Napravio je izmene u svojoj igri koje su, po mom mišljenju, veoma inteligentne i čine ga agresivnijim. Mnogo je sada teže igrati protiv Federera, posebno na brzim podlogama na kojima je najbolji. Očigledno je veliki favorit za titulu na Završnom Mastersu u Londonu".

Ipak, ‘Bik sa Maljorke’ će imati šansu da ga stigne.

"Rafa igra na izuzetnom nivou i verujem da je i on jedan od najboljih svih vremena. Ako nastavi dobro da igra, a Federer se povuče, u sledećih nekoliko godina bismo mogli da pokrenemo tu debatu, u slučaju da osvoji još Grend slemova. Ali, trenutno, Rodžer je bolji", zaključio je Toni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve